S-a prefăcut moartă şi a scăpat de terorişti. Mărturisirile terifiante ale unei tinere aflate în Bataclan: “Curgeau şiroaie de sînge”

O tânără de 22 de ani din Cape Town, Africa, ce se afla în sala se spectacole Bataclan în momentul în care teroriştii au început să tragă la întâmplare în oameni, a scăpat cu viaţă...
15.11.2015 | 17:47
Sa prefacut moarta si a scapat de teroristi Marturisirile terifiante ale unei tinere aflate in Bataclan Curgeau siroaie de singe

O tânără de 22 de ani din Cape Town, Africa, ce se afla în sala se spectacole Bataclan în momentul în care teroriştii au început să tragă la întâmplare în oameni, a scăpat cu viaţă pentru că s-a prefăcut moartă.

Isobel Bowdery se afla la concertul Bataclan în momentul în care teroriştii au deschis focul şi a crezut, pentru câteva secunde, că totul face parte din show. Imediat, ea şi-a dat seama că împuşcăturile sunt reale, iar oamenii erau, rând pe rând, împuşcaţi de terorişti.

Într-o fracţiune de secundă tânăra a realizat că trebuie să facă ceva pentru a-şi salva viaţa şi, încercând să-şi păstreze calmul, s-a aruncat la pâmânt, printre cadavre, şi s-a prefăcut moartă. A stat aşa o oră, timp în care abia a respirat, pentru a nu fi observată de terorişti. Ulterior, fata şi-a povestit experienţa pe Facebook, iar postarea ei a primit 1,6 milioane de like-uri şi a fost distribuită de 500 de mii de oameni.

“Nu te gândeşti niciodată că ţi s-ar putea întâmpla ţie. Era doar o noapte de vineri la un concert rock. Atmosfera era veselă, toată lumea dansa şi zâmbea. Când un bărbat a intrat pe uşa din faţă şi a început să tragă, am crezut, în mod naiv, că totul face parte din show. Nu a fost doar un atac terorist, a fost un masacru. Zeci de oameni au fost împuşcaţi exact în faţa mea. Şiroaie de sânge au început să curgă pe podea.

Strigătele bărbaţilor care ţineau în braţe trupurile iubitelor moarte au luat locul muzicii. Într-o secundă.

Şocată şi singură, m-am prefăcut moartă timp de o oră. Mi-am ţinut respiraţia, am încercat să nu mă mişc, să nu plâng, să nu le arăt acelor oameni frica pe care vor să o vadă. Am fost incredibil de norocoasă că am supravieţuit. Mulţi nu au trăit. Mulţi dintre cei care veniseră acolo din acelaşi motiv ca şi mine erau nevinovaţi.

Lumea e foarte crudă. Imaginile cu acei oameni care se învârteau în jurul nostru ca nişte vulturi mă vor urmări toată viaţa. Felul meticulos în care împuşcau oamenii din jurul meu, fără nicio consideraţie pentru viaţa umană. Am simţit că nu e real ce se întâmplă, că cineva îmi va spune că e doar un coşmar.

M-am gândit la toţi ai mei, atunci când stăteam în sângele unor necunoscuţi şi aşteptam ca un glonţ să îmi ia viaţa. Mă gândeam la momentele frumoase din viaţă.
Aseară, vieţile multora dintre noi s-au schimbat pentru totdeauna şi ţine de noi să facem lumea mai bună. Să trăim viaţa la care acei nevinovaţi au visat. Nu veţi fi uitaţi”, a povestit tânăra de 22 de ani, pe Facebook.

Sursă: www.libertatea.ro