News

S-a trezit direct în iad după transferul de la Poarta Albă la Jilava! Ce coşmar trăieşte acum Borcea la puşcărie!

Celula in care sta azi afaceristul e mica, friguroasa, iar apa potabila... plina de rugina!!! La Constanta avea mocheta, televizor plasma, frigider si calorifer electric! Cristi Borcea trece prin...
08.02.2016 | 16:35
Sa trezit direct in iad dupa transferul de la Poarta Alba la Jilava Ce cosmar traieste acum Borcea la puscarie

Celula in care sta azi afaceristul e mica, friguroasa, iar apa potabila… plina de rugina!!! La Constanta avea mocheta, televizor plasma, frigider si calorifer electric! Cristi Borcea trece prin momente dificile in aceasta perioada! De cand este incarcerat la Jilava, el nu mai are nici macar un privilegiu, asa cum se intampla la Poarta Alba, mai mult, are de indurat conditii crunte in penitenciarul de la marginea Capitalei.

Zilele frumoase s-au dus pentru Borcea! Tratat ca un print pana recent la puscaria din Constanta, fostul actionar de la Dinamo a ajuns acum un “cersetor” la Penitenciarul Jilava, unul dintre cele mai dure din Romania.

Toata lumea stie ca la Poarta Alba era viata de viata pentru Borcea. Potrivit unui raport al ANP (Asociatia Nationala a Penitenciarelor), Cristi Borcea a beneficiat de renovarea celulei in care isi facea veacul pentru o perioada de sase ani si patru luni, asa cum ii era condamnarea in “Dosarul Transferurilor”. Celebrul personaj  isi pusese mocheta pe jos, avea un televizor plasma, un frigider, iar pe perioada iernii a avut instalat un calorifer electric, toate “carate” de seful unitatii si subalternul sau, de parca ar fi fost o camera VIP acolo.

Dincolo de aceste beneficii de “odihna”, el avea acces la aparate de fitness. Pentru a se mentine in forma, barbatul a facut miscare cu ajutorul unei benzi de alergat si a unei biciclete.

Cristi Borcea a mai avut parte de tratament preferential si din partea gardienilor care i-au dat chiar si o cheie pentru a-i facilita accesul la un telefon instalat special pentru el in zona spalatoriei in care ar fi trebuit sa lucreze. In aceste conditii, afaceristul in loc sa se speteasca si-a petrecut timpul destinat muncii vorbind la mobil, iar gardienii i-ar fi pontat activitatea, pentru a-i asigura reducerea pedepsei.

Mai mult, Borcea a beneficiat si de vizite peste numarul celor permise de regulament si de bani primiti in mod direct sau prin intermediul altor detinuti, familia sa trimitandu-i fonduri pentru a-si putea cumpara tot ce doreste de la magazinul penitenciarului. Daca ar mai fi de pus la socoteala si aventura descoperita de anchetatori cu asistenta penitenciarului constantean, soldata cu debarcarea conducerii puscariei, nu ne mira deloc ca Borcea a cerut, recent, sa se intoarca la Poarta Alba.

Insa traiul pe vatrai de la inchisoarea constanteana s-a dus… Borcea are acum parte de o detentie dificila. “La Jilava, Cristi nu mai poate sa miste in front! Este monitorizat in permanenta si nu i se acorda nici macar o facilitate. E cumplit pentru el. Nu stie daca va rezista, mai ales ca nici permisiile nu ii sunt acceptate deocamdata”, au dezvaluit prietenii omului de afaceri.

Daca ar fi sa ne luam dupa spusele unor detinuti, “alte penitenciare din tara sunt pensioane pe langa inchisoarea de la marginea Bucurestiului”. Celulele de la Jilava, printre care si cea in care se afla si Borcea, sunt mici, au probleme cu aerisirea, sunt pline de diverse vietati si destul de friguroase iarna, cand se baga caldura foarte putin, in plus apa potabila este plina de rugina din cauza canalelor de decantare. Peretii sunt si ei acoperiti de mucegai, iar detinutii au un program cazon, de la care nu au voie sa se abata niciodata.

In aceste conditii, Borcea pare sa nu se adapteze la Jilava. Insa pana cand noul dosar in care este anchetat nu va fi solutionat, se pare ca el va mai zabovi in aceasta inchisoare, considerata, totusi, de tranzit pentru detinuti.

Sursa: WOWBIZ.ro