News

Să avem grijă de Simona! Dorinţa lui Halep după victoria de la Roland Garros: “Dacă se poate…”

10.06.2018 | 12:37
Sa avem grija de Simona Dorinta lui Halep dupa victoria de la Roland Garros Daca se poate

Simona Halep este noua campioana de la Roland Garros! După finală pierdută la Șarapova în decisiv, în 2014, după titlu ratat de la set și 3-0 cu Ostapenko, în 2017, după un ultim act terifiant împotriva lui Wozniacki, în Australia, a venit, în sfârșit, și încoronarea la un Grand Slam, la a patra încercare! N-avea cum să fie altfel pentru Halep, la actuala ediție a Roland Garrosului, românca fiind la Paris mai pregătită ca oricând și concentrată pe tot ceea ce a avut de făcut timp de 2 săptămâni. Totul pentru o finală câştigată, după un meci infernal cu Sloane Stephens.

Am fost alături de Simona și la amarul înfrângerii de anul trecut, nu doar la victoria de duminică, ce ne-a mângâiat sufletele așa cum numai Hagi în ’94 a mai făcut-o. Am urmărit-o pas cu pas la ultimele două ediţii de French Open, încununate cu un titlu şi o finală, petrecând practic o lună din cele 13 scurse între ediţiile 2017 şi 2018 ale Roland Garrosului alături de Simona şi de stafful său. Dacă anul trecut am avut norocul să văd finala din tribune alături de Stere Halep, acum am avut privilegiul de a sta lângă Darren. Şi nu o spun întâmplător.

Simona Halep, între înfrângerea de la Roland Garros 2017 şi victoria de la Roland Garros 2018

Sunt două momente care vorbesc de la sine despre parcursul Simonei în aceste 13 luni şi despre cum se vede transformarea sportivei în acest răstimp prin ochii celor două personaje cheie de lângă ea. “Dacă va şti să gestioneze acest moment, să ia ce a fost mai bun din această înfrângere, va câştiga Grand Slamuri! Mai multe, nu doar 1!”, era predicţia lui Patrick Mouratoglou pentru FANATIK.RO, imediat după finala in 2017. Şi a avut dreptate!

Acelaşi lucru l-a spus cu tărie şi Stere Halep, într-un interviu eveniment pentru FANATIK.RO, în decembrie 2017 – care merită citit şi înţeles în profunzime acum, după finala câştigată de duminică, după ce rănile “post Ostapenko” începuseră deja să se vindece, iar Simona clădea deja alături de Darren tronul pe care avea să se încoroneze duminică, la Paris.

In 2017, Stere Halep a primit cu stoicism înfrângerea Simonei cu Ostapenko
In 2017, Stere Halep a primit cu stoicism înfrângerea Simonei cu Ostapenko

Sfatul lui Darren Cahill: “Sunteţi tare norocoşi c-o aveţi pe Simona! Să aveţi grijă de ea”

“Să fiţi mândri de Simona! Nu vă daţi seama cât de norocoşi sunteţi voi, românii, c-o aveţi! Şi să aveţi grijă de ea”, spunea Darren Cahill, la câteva clipe distanţă de mingea care desăvârşise încoronarea reginei la Paris. După ce el însuşi tocmai realizase ce performanţă uriaşă a reuşit cu Simona, într-un timp atât de scurt. Şi după câte “lupte” cu egoul puternic al machedoancei! “De multe certuri ştiţi şi voi, dar nu le ştiţi pe toate”, avea să spună mai tîrziu australianul. Reactia instinctiva a lui Darren Cahill dupa ultima minge din finala

Reactia instinctiva a lui Darren Cahill dupa ultima minge din finala

Ce o doare şi ce vrea dinspre România. Mesajul sincer al Simonei Halep după victoria de la Roland Garros: “Dacă se poate…”

Am întrebat-o apoi pe Simona ce trebuie să facă România pentru a avea grijă de Simona, aşa cum ne sfătuise Darren. Pentru a mai putea trăi astfel de bucurii precum cea de duminică. Iar Simona s-a deschis, după mult timp, şi a vorbit franc despre ce o doare şi ce şi-ar dori de la români şi de la presa de la noi: “Tot timpul se prezintă negativ lucrurile, se inventează poveşti, nu ştiu de ce… Dar pentru mine este ok, fiecare are dreptul să spună ce doreşte. Eu îmi văd de treabă, sunt destul de profesionistă ca să-mi păstrez ritmul meu, la turnee, vorbesc cu presa atunci când este nevoie, când sunt întrebată, dar în rest sunt destul de rezervată pentru că îmi doresc şi am nevoie să primesc energie pozitivă. Dacă se poate… Dacă nu, e ok. Eu merg înainte. Dar am curaj şi încredere să spun cu voce tare că se poate să mai avem astfel de bucurii. Dacă s-a putut astăzi, înseamnă că se poate în continuare.” 

Apoi a luat trofeul în braţe şi a făcut, alături de alţi câţiva dintre colegii de presă care i-au fost şi ei alături în aceste două săptămâni – Ştefan Alecsiu – Radio România, Sebastian Perju – Digi şi Adrian Ilincescu – Hotnews, poza de după finală, cu numele său inscripţionat în tricolor. O imagine sugestivă pentru ceea ce reprezintă succesul Simonei şi ce-şi doreşte de la noi toţi.

Victoria e a ei. Dar Simona e a noastră! Să avem grijă de ea!