Să înceapă spectacolul la CM 2018! Trei meciuri tari în oferta de vineri

14.06.2018 | 21:18
Sa inceapa spectacolul la CM 2018 Trei meciuri tari in oferta de vineri

După ce Rusia a spulberat Arabia Saudită în meciul inaugural de la CM 2018, vineri avem parte de trei partide. Prima se joacă în grupa A, acolo unde Egipt înfruntă Uruguay într-o partidă în care Salah are șanse mici să evolueze. 

De la ora 18:00 avem duelul Maroc – Iran, outsiderele grupei B, iar de la ora 21:00 este programat primul meci de vis de la acest Mondial: Portugalia – Spania.

Ce trebuie să știi despre Egipt – Uruguay

  • Mohamed Salah (25 ani), starul „faraonilor”, a suferit o accidentare la umăr în finala Ligii Campionilor dintre Liverpool și Real Madrid, fiind nevoit să iasă de pe teren încă din prima repriză a acelui meci. Salah nu este nici acum refăcut complet, astfel că jocul său ar putea avea de suferit.
  • Egiptenii revin la un turneu final mondial după o absență de 20 de ani. Ultima oară se calificaseră la Cupa Mondială din 1990, găzduită de Italia.
  • Uruguayenii sunt principalii favoriți la câștigarea grupei A. Tradiția este de partea lor: au cucerit de două ori Cupa Mondială, iar de alte patru ori au încheiat competiția pe locul 4.
  • Au însă o echipă trecută prin multe, cu selecționerul Oscar Tabarez la timonă încă din 2006. Printre vedetele din lot se regăsesc Luis Suarez, Edinson Cavani și Diego Godin. De altfel, doar doi jucători din lotul final de 23 evoluează în campionatul intern.
  • Partida începe la ora 15:00.

ECHIPELE PROBABILE

Egipt (4-2-3-1): El Hadary; Abdel-Shafi, Gabr, Hegazy, Ahmed Fathi; Hamed, Elneny; Sobhi, Said, Warda; Mohsen

Uruguay (4-2-3-1): Muslera; Caceres, Gimenez, Godin, Pereira; Bentancur, Torreira; Rodriguez, Arrascaeta, Suarez; Cavani

EGIPT – URUGUAY 6.55 – 3.50 – 1.63 (cote oferite de Casa Pariurilor)


Ce trebuie să știi despre Maroc – Iran

  • Atunci când pici într-o grupă cu Portugalia și Spania, e greu să te mai gândești la calificare. Totuși, pentru a păstra o șansă, oricât ar fi ea de mică, ambele naționale trebuie să joace la victorie meciul direct.
  • Maroc are foarte mulți jucători interesanți în lot și revine la un turneu final după o absență de 20 de ani! Africanii nu au pierdut niciun meci din precedentele zece, obținând victorii și cu naționale redutabile din Europa, precum Slovacia și Serbia.
  • Pentru prima dată în istorie, naționala Iranului a reușit să se califice la două ediții consecutive ale Campionatului Mondial. Victoria o așteaptă însă de ceva timp, mai exact din 1998!
  • Surprinzător sau nu, nu mai puțin de 11 jucători din lotul Iranului pentru acest Mondial evoluează la echipe din Europa.
  • Partida începe la ora 18:00.

ECHIPELE PROBABILE

Maroc (4-2-3-1): Mohamedi; Amrabat, Benatia, Saiss, Hakimi; Boussoufa, Ahmadi; Harit, Belhanda, Ziyech; Kaabi

Iran (4-2-3-1): Beiranvand; Rezaeian, Cheshmi, Pouraliganji, Mohammadi; Safi, Shojaei; Jahanbakhsh, Ansarifard, Taremi; Azmoun

MAROC – EGIPT 2.30 – 3.00 – 2.60 (cote oferite de Casa Pariurilor)


Ce trebuie să știi despre Portugalia – Spania

  • Furia Roja a triumfat la Campionatul Mondial din 2010, însă precedenta ediție a reprezentat un adevărat eșec pentru naționala iberică: locul 23 din 32 de participante!
  • O veste incredibilă a venit din tabăra Spaniei cu două zile înainte de acest meci: Federația a decis demiterea selecționerului Julen Lopetegui, după ce acesta a semnat cu Real Madrid chiar în prag de Mondial.
  • Nici în tabăra lustianilor nu e liniște: mai mulți jucători de la Sporting, aflați în lotul pentru CM 2018, și-au reziliat contractele ca urmare a incidentelor avute pe parcursul sezonului cu fanii de pe „Jose Alvalade”. Aceste decizii au avut efect și-n lotul pentru turneul final din Rusia, portughezii rareori fiind surprinși zâmbind la antrenamente.
  • Portugalia este totuși campioana europeană în exercițiu, o performanță pe care nimeni nu și-o imagina posibilă în urmă cu doi ani. La ultimul Campionat Mondial, lusitanii nu au reușit să treacă de faza grupelor.
  • Partida începe la ora 21:00.

ECHIPELE PROBABILE

Portugalia (4-4-2): Patricio; Soares, Pepe, Fernandes, Guerreiro; B.Silva, Carvalho, Joao Mario, Martins; Ronaldo, Silva

Spania (4-3-3): De Gea; Odriozola, Pique, Ramos, Alba; Alcantara, Busquets, Iniesta; Isco, Costa, Silva

PORTUGALIA – SPANIA 3.90 – 3.20 – 2.10 (cote oferite de Casa Pariurilor)