Sport

Să-nceapă jocurile! A „răsuflat” prețul corect pentru care familia Glazer e dispusă să vândă Manchester United!

Sir Jim Ratcliffe, al doilea cel mai bogat om din Marea Britanie, dezvăluie suma pentru care familia Glazer este dispusă să renunțe la Manchester United.
19.10.2022 | 09:22
Sanceapa jocurile A rasuflat pretul corect pentru care familia Glazer e dispusa sa vanda Manchester United
Fanii lui United îi vor plecați pe cei din familia Glazer, însă aceștia au stabilit un preț prohibitiv pentru echipă, semn că nu au de gând să renunțe la aceasta. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fanii lui Manchester United își doresc de ani de zile ca gruparea lor favorită să-și schimbe proprietarul. Familia Glazer nu pare să aibă însă de gând să își vadă de afacerile de-acasă, peste Ocean. Mărturie stă dezvăluirea facută de Sir Jim Ratcliffe, al doilea milardar din Insulă, care era interesat de club.

Prețul lui Manchester United a urcat, într-o lună, de la 4,2 la 10 miliarde de dolari!

În start de septembrie, DailyMail vorbea despre vânzarea lui Manchester United. Și înainta o sumă: 3,75 miliarde de lire sterline. Ba chiar și doi potențiali cumpărători: Emiratul Dubaiului și Sir Jim Ratcliffe.

ADVERTISEMENT

Da, Ratcliffe, cel care se numărase și printre cei interesați să preia Chelsea după ce Abramovich a fost obligat să vândă. Pierzând însă cursa în fața lui Todd Boehly.

Aceasta după ce, încă din 2019 deține OGC Nice, echipa la care joacă Rareș Ilie. Pe care a achiziționat-o pentru 100 milioane de euro de la chinezul Chien Lee.

ADVERTISEMENT

Interesul său pentru Manchester United nu avea la origine doar rațiuni financiare. Știut fiind faptul că este un fan al grupării care evoluează pe Old Trafford.

Ei bine, prezent la un eveniment organizat de Financial Times, Sir Jim Ratcliffe a dezvăluit discuțiile purtate cu frații Joel și Avram Glazer. Și a precizat că aceștia ar putea intra în negocieri pentru suma de 10 miliarde de dolari. Mai bine decât dublu decât se vorbea în urmă cu o lună.

ADVERTISEMENT

Și, pe de altă parte, un preț care transformă Manchester United în cea mai valoroasă echipă din lume. Giganții din NFL, Dallas Cowboys, sunt în prezent pe locul 1 pe această listă, după ce au fost evaluați la 8 miliarde de dolari.

Îi urmează New England Patriots, din aceeași competiție, care valorează 6,4 miliarde de dolari. Iar franciza de baseball New York Yankees este evaluată la 6 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

”Nu vor să vândă”

Pe de altă parte însă, același Ratcliffe a lăsat să se înțeleagă că, în fapt, familia Glazer nu dorește să vândă. Și tocmai de aceea a fixat acest preț prohibitiv.

”Manchester United este deținut de familia Glazer. I-am cunoscut pe Joel și Avram. Sunt cei mai drăguți oameni, trebuie să spun, domni cu adevărat.

Nu vor să-l vândă. Este deținut de cei șase copii ai lui Malcolm Irving Glazer. Dacă ar fi fost de vânzare în vară, da, probabil că am fi urmat chestia cu Chelsea.

Dar nu putem sta să sperăm că într-o zi Manchester United va deveni disponibil”, a spus miliardarul britanic.

ADVERTISEMENT