News

Să râdem cu Gigi Becali! Cele mai haioase declaraţii date de patronul FCSB-ului: “Mihai Viteazul era un machedon care dădea bani cu dobândă” / “Cine e, dom’ne, Nichita Stănescu ăsta?!” :)

28.12.2019 | 16:07
Sa radem cu Gigi Becali Cele mai haioase declaratii date de patronul FCSBului Mihai Viteazul era un machedon care dadea bani cu dobanda  Cine e domne Nichita Stanescu asta
Gigi Becali, în culmea fericirii de când a devenit bunic
ADVERTISEMENT

Gigi Becali este unul dintre cele mai spumoase personaje din fotbalul românesc. De-a lungul timpului, patronul FCSB-ului a oferit câteva declaraţii memorabile, iar în multe cazuri acestea au fost haioase. FANATIK îţi prezintă cele mai tari citate ale omului de afaceri, care a investit aproape 50.000.000 de euro în transferuri în perioada 2010-2019.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1.55 este cota pentru „sub 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Cele mai haioase declaraţii despre fotbal ale lui Gigi Becali

“Meritul pentru titlul câștigat de Steaua e 50% al lui Olăroiu și 50% al lui Protasov, dar cel mai mare merit e al meu”, spunea Gigi Becali la finalul sezonului 2005-2006, când FCSB obţinea al doilea titlu de campioană a României consecutiv. Oleg Protasov antrenase echipa în prima parte a stagiunii, în timp ce Cosmin Olăroiu a fost adus în iarna lui 2006.

“Steaua va purta zimbrul lui RAFO pe piept pentru un milion de euro. Asta înseamnă că Steaua nu-și murdărește tricourile decât pentru sume care merită”, anunţa omul de afaceri în ianaurie 2006, când compania RAFO Oneşti devenea sponsorul echipei.

ADVERTISEMENT

“Dacă marcăm un gol la început, pe urmă putem să jucăm și la 0-0”, explica Gigi Becali, într-un mod haios, tactica pe care FCSB ar trebui să o adopte înaintea unui meci din cupele europene.

“N-are cum să mă bată Copos pe mine în postul Paștelui. El e utecist, eu sunt creștin. Păi credeți că Dumnezeu nu vede?”, declara Gigi Becali înainte de un Rapid – FCSB, când formaţia giuleşteană era patronată de George Copos.

ADVERTISEMENT

“Borcea spune că are echipă de cinci stele? El poate să spună că are echipă de cinci câini. Eu am echipă de cinci stele. La fel și Rapid, poate să spună că are echipă de cinci vagoane”, a fost una dintre multe ironii lansate de Gigi Becali la adresa lui Cristi Borcea.

“Middlesbrough s-a calificat în faţa lui Basel fiindcă mi-a făcut mie Dumnezeu plăcerea să jucam cu ei şi să-mi iau cămăși din Anglia”, spunea înainte de dubla din semifinalele Cupei UEFA.

ADVERTISEMENT

“La Amsterdam este finala? Luăm tămâie, tămâie, dăm apă sfinţită acolo şi dăm pe străzile Amsterdamului numai cu tămâie! Ei se roagă la iarbă, la haşiş, pe străzile alea, cu femeile dezbrăcate prin vitrină şi nenorociri”, era prima reacţie a lui Gigi Becali după ce FCSB a eliminat-o pe Ajax Amsterdam.

“Ei n-au mişcat, n-au avut nici o fază acolo. Terry s-a ‘terizat’ pe acolo, Mata s-a ‘matizat’, Hazard s-a ‘hazardat’…deci nimic. Regina Europei e Steluţa”, declara Gigi Becali după FCSB – Chelsea 1-0.

“Eu sunt la grădiniță în privința credinței, dar, când voi fi la liceu, atunci va da Domnul să-i batem și pe Ronaldo și pe Messi, Aguero, Barcelona și United și tot”, a anunţat recent Gigi Becali, care visează că într-o zi FCSB va câştiga Liga Campionilor.

Gigi Becali, omul politic: “Să fim mai tari ca frații Kennedy”

“Partidul Noua Generație are o orientare de centru, când la stânga, când la dreapta, de la caz la caz”, anunţa Gigi Becali după ce devenea preşedintele PNG şi se pregătea să candideze la Alegerile Prezidenţiale din 2004.

“Tăriceanu a cerut bilete la meci la tribuna oficială, pentru el şi nevastă-sa. Dacă vrea bilet, să se ducă să-şi cumpere, poate să stea unde vrea el, dar nu lângă mine, la tribuna oficială, eu de ce mai dau milioane? Tăriceanu, VIP? Vă spun eu ce VIP e, Very Import Papagal. Auzi la el, ce tupeu obraznic”, exclama Gigi Becali în 2006.

“Becalizarea României înseamnă că România este într-un cancer moral și spiritual din care se va salva prin becalizare”, spunea Gigi Becali în timpul campaniei electoarale din 2009.

“M-am lăsat de fumat fiindcă, dacă fumam, înseamnă că ţigara era mai puternică decît mine, şi-atunci cum mai puteam eu să conduc ţara?”, explica Gigi Becali motivul pentru care s-a lăsat de fumat.

“Dacă tot pupă icoanele de dimineaţă pînă seară, Iordănescu trebuia să se înscrie într-un partid creştin-democrat, nu social-democrat”, susţinea patronul FCSB-ului când vorbea despre Anghel Iordănescu.

Omul Gigi Becali: “El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat”

“Mititelu a spus că eu nu ştiam că pe Mihai Viteazul îl chema Pătraşcu. Am citit biografia lui Mihai Viteazul, era un machedon care dădea bani cu dobîndă. Cum să cred eu că numele lui era Viteazul? Păi Viteazul e nume de familie?”, spunea Gigi Becali în 2012.

“M-am certat cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat. În schimb Marian Iancu e obraznic și umblă cu tot felul de jargoane care nu e bine să le dai la presă”, susţinea Gigi Becali după un scandal cu Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF.

“Da’ cine e dom’ne Nichita Stănescu ăsta? A adus mai mulți bani decât mine în România?”, era răspunsul lui Gigi Becali oferit lui Alex Ştefănescu, critic şi istoric literar, în timpul unei emisiuni televizate.

“Am vorbit chiar zilele trecute cu mai mulți parteneri de afaceri. Oameni serioși, din lumea interlopă”, explica Gigi Becali când a fost întrebat despre partenerii lui de afaceri.

“Becali e un brand. Eu la Avicola Iași pot să fac pui Gigi Becali, dacă vreau”, anunţa Gigi Becali pe când era patronul fermei de pui de la Iaşi.

“Eu mi-am pus Boom TV ăsta, de curând. Și la Boom TV sunt și două programe porno. Și i-am spus lu’ ăla: ‘Băi, astea scoate-mi-le!’ În primul rând, n-am nevoie. În al doilea rând, dacă le am, mă uit la ele”, declara Gigi Becali.

ADVERTISEMENT