Sporturi

Sabalenka, uimită de resursele Simonei Halep. “Orice minge mi se întorcea înapoi”

19.08.2018 | 09:43
Sabalenka uimita de resursele Simonei Halep Orice minge mi se intorcea inapoi
ADVERTISEMENT

Bielorusa Aryna Sabalenka a declarat că a rămas uimită de resursele Simonei Halep, care a câştigat semifinala de la Cincinnati, jucată sâmbătă noapte. Simona s-a impus în două seturi, 6-3, 6-4, dar a recunoscut cu mult fair-play la finalul partidei că a avut şi mult noroc.Halep se va lupta duminică seara, începând de la ora 21:00 cu olandeza Kiki Bertens, care a revenit de la 0-1 la seturi în faţa Petrei Kvitova şi a arătat că este foarte redutabilă pe hard.

Sabalenka, șocată de replica Simonei. Bielourusa a atacat enorm,, dar Halep a returnat fantastic
Sabalenka, șocată de replica Simonei. Bielourusa a atacat enorm

Aryna Sabalenka a arătat din plin şi în meciul cu Halep că victorii obţinute la Cincinnati nu au fost deloc întâmplătoare şi că eliminările unor jucătore de top, precum Konta, Karolina Pliskova, Caroline Garcia şi Madison Keys au avut la bază un tenis de foarte bună calitate, cu servicii incredibil de puternice (186 kilometri la oră) şi precise şi cu un joc agresiv, cu lovituri în mare forţă. Dacă va continua în acest ritm în foarte scurt timp Sabalenka va urca foarte mult în clasament, unde acum ocupă locul 25 şi va fi una dintre cele mai valoroase jucătoare din circuit multă vreme de acum încolo, deoarece nu are decât 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Sabalenka, uimită de resursele Simonei Halep. E mulţumită de turneul făcut

Deşi a expediat o sumedenie de lovituri puternice şi plasate, bielorusa a trebuit să se recunoască învinsă în faţa liderului mondial WTA. Sabalenka a fost şocată de capacitatea Simonei Halep de a returna aproape orice minge, indiferent cât de tare lovea sau cât de bine o plasa. “Știu că am fost prea agitată în timpul meciului. Data viitoare, vreau să încerc să fiu mai calmă pe teren. Încercam să-mi fac loviturile și totul mi se întorcea.

Mă întrebam de ce face față la orice și încercam să dau mai tare și mai tare. Am învins o mulțime de jucătoare bune, am arătat un tenis performant. Păcat că nu și azi, dar vor încerca să-mi mențin nivelul și de fapt să mă străduiesc să fiu mult mai bună. Și ei, bine, da, a fost o săptămână fantastică pentru mine”.

ADVERTISEMENT

Aproape că nu a dat mâna cu Simona

Cu toate acestea, Sabalenka nu şi-a putut ascunde frustrarea şi supărarea la finalul jocului, pentru că în momentul în care s-a apropiat de Simona Halep i-a întins mâna în mare viteză, cu privirea foarte puţin îndreptată spre româncă şi imediat a luat drumul spre vestiar. Un gest care demonstrează că în sinea ei, judecând după numărul atacurilor declanşate ea ar fi trebuit să fie învingătoare, dacă Halep nu ar fi avut resurse formidabile de a alerge după orice minge şi a returna aproape totul.

Sabalenka, uimită de resursele Simonei Halep. A fost atât de frustrată şi de nervoasă la final încât abia i-a întins mâna Simonei, după care a plecat (foto)
Sabalenka, uimită de resursele Simonei Halep. A fost atât de frustrată şi de nervoasă la final încât abia i-a întins mâna Simonei

Simona şi-a elogiat adversara pentru jocul ei foarte bun şi foarte ofensiv şi a spus că nu are cum să uite loviturile expediate de bielorusă în mai toate direcţiile, admiţând cu francheţe că de această dată a fost logodită şi cu zeiţa Fortuna. Halep e convinsă că Sabalenka este un adversar care trebuie foarte serios luat în seamă de acum înainte, pntru că are un pontenţial enorm şi nu are decât 20 de ani. Simona Halep joacă la Cincinnati a două finală consecutiv, după cea pierdută anul trecut în faţa ibericei Garbine Muguruza.

ADVERTISEMENT