Fotbal intern

Neluţu Sabău, partizanul lui Contra. “De stilul său energic avea nevoie naţionala”

Deşi nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul semnat de Cosmin Contra cu Federaţia Română de Fotbal pentru a prelua destinele naţionalei, fostul antrenor al lui Dinamo are deja contestatari,...
05.10.2017 | 08:44
Nelutu Sabau partizanul lui Contra De stilul sau energic avea nevoie nationala
ADVERTISEMENT

Deşi nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul semnat de Cosmin Contra cu Federaţia Română de Fotbal pentru a prelua destinele naţionalei, fostul antrenor al lui Dinamo are deja contestatari, dar şi oameni care îl susţin. Ultimul care s-a declarat un “partizan” al lui Guriţă este fostul mare internaţional, Ioan Ovidiu Sabău, care a declarat răspicat pentru GSP că merge pe mâna lui Contra.

Sabău a afirmat că nu i-a plăcut în niciun moment cum arăta prima reprezentativă în mandatul lui Daum. “Nu mi-a plăcut deloc starea de spirit! Mi s-a părut o echipă blazată, cu jucători care dădeau impresia că sunt nemulţumiţi. Apatie mare. În teren nu comunicau între ei, nu reacţionau deloc când n-aveau reuşite. Am vrut şi eu să văd că-şi reproşează ceva. Că au caracter de fotbalist de echipa naţională”, a declarat fostul internaţional. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Sabău crede că s-a ratat calificarea din cauza lipsei de comunicare

Acesta a mai spus că una dintre cauzele ratării calificării la Mondialele din Rusia a fost comunicarea deficitară dintre antrenor şi jucători. “N-am văzut o legătură puternică între Daum şi jucători. Jucătorul român are mai mare nevoie de cineva care să îi spună mereu câte ceva, să-l “biciuiască” în sensul bun când e cazul, să-l dirijeze constant de pe margine. Toate acestea înseamnă comunicare continuă şi e clar că s-a pierdut din mesaj”, a afirmat Sabău.

În aceste condiţii, fostul internaţional este de părere că aducerea lui Cosmin Contra este un lucru benefic pentru naţională. “Noi, românii, nu suntem nişte luptători prin definiţie. Ne trebuie întotdeauna acel imbold, acea reacţie din jurul nostru pentru că nu avem iniţiativă şi atunci trebuie să fim împinşi energic de pe marginea terenului. Iar Contra, cu stilul său energic, este exact ce are nevoie acum echipa naţională“, a încheiat Sabău.

ADVERTISEMENT