Fotbal intern

Sabin Ilie revine în fotbal! Semnează cu o echipă din România!

17.09.2018 | 16:22
Sabin Ilie revine în fotbal. Fază de joc din timpul partidei Rapid - Universitatea Craiova

Sabin Ilie revine în fotbal, urmând să fie antrenor – jucător la un club din Liga 3. Acesta va lucra la Viitorul Domneşti, echipă cu care se antrena de mai mult timp, însă nu a putut semna din cauză că nu avea cartea verde, rămasă în China, acolo unde a activat ultima dată ca fotbalist, în 2009, la Qingdao Hailifeng.

Ilie va fi antrenor – jucător şi poate debuta la partida din deplasare cu Unirea Bascov, programat la Mioveni. Rămâne de văzut cât de bine pregătit va fi Sabin Ilie, după ce a avut probleme grave cu greutatea. Deşi era văzut mai talentat decât “Cobra” Adrian Ilie, fratele său, viaţa extrasportivă i-a pus capac şi din cauza asta nu a avut succesul scontat în cariera de fotbalist. Pe lângă asta, a avut şi grave probleme financiare, fiind nevoit să-şi vândă maşinile după ce a pierdut cei 5.000.000.000 adunaţi de-a lungul carierei sale de fotbalist.

Sabin Ilie revine în fotbal!

Nici acum nu ar avea o viaţă exemplară, fratele cel mic al lui Adrian Ilie fiind surprins recent fumând ţigară după ţigară în unul dintre restaurantele din Bucureşti. Sabin Ilie s-a întors în fotbalul românesc la aproape zece ani distanţă de când îşi agăţase ghetele în cui. Sabin Ilie s-a născut pe 11 mai 1975, la Craiova. A fost golgheterul României în stagiunea din 1996 – 1997, cu 31 de goluri marcate. Fratele lui Adrian Ilie a început fotbalul la Craiova, apoi a mai activat la FC Braşov, Steaua Bucureşti, Fenerbahce Istanbul, Kocaelispor Kulubu, Valencia, Lleida, FC Naţional Bucureşti, FC Energie Cottbus, Poiana Câmpina, Dinamo Bucureşti, Debrecen, Rapid Bucureşti, Changchun Yatai, FC Vaslui, Jiangsu Shuntian, UTA Arad, Iraklis Salonic, Dunărea Giurgiu şi Qingdao Hailifeng, de unde s-a retras din fotbal în urmă cu mai bine de zece ani.

Sabin Ilie are în palmares două titluri de campion al României cucerite în stagiunile 1995 – 1996, 1996 – 1997, cu Steaua Bucureşti şi încă unul cu FC Dinamo, în 2001 – 2002. La Valencia, Sabin Ilie a cucerit Cupa Spaniei, în 1989 – 1999 şi Cupa UEFA Intertoto, în 1998. Un alt trofeu pe care l-a mai acontat Sabin Ilie este golgheterul Chinei, în 2008.

Sabin Ilie revine în fotbal. Bucurie rapidistă cu Marius Măldărăşanu, Karamian şi Sabin Ilie în meciul dintre Rapid şi Steaua, disputat în Divizia A, pe 8 august 2004.
Sabin Ilie revine în fotbal. Bucurie rapidistă cu Marius Măldărăşanu, Karamian şi Sabin Ilie

Clubul la care va activa Sabin Ilie, Viitorul Domneşti, a fost înfiinţat în 2010 şi este condus de preşedintele Florin Barbu. Meciurile de pe teren propriu au loc pe Stadionul Voinţa, din Domneşti. Viitorul Domneşti ocupă ultimul loc al clasamentului în Seria a III-a din Liga 3 şi nu are niciun punct strâns până acum în campionat! Ilfovenii au înregistrat patru eşecuri în primele patru runde, având un golaveraj de 1-21.

Imagine cu Sabin Ilie din partida Rapid Bucureşti – Steaua Bucureşti, terminat cu victoria giuleştenilor cu scorul de 2-1, în Divizia A, disputat pe data de 8 august 2004.

Citeşte şi:

Tags: