Sporturi

Sabina Baltag, aur la Jocurile Olimpice de tineret! România a luat 6 medalii. Video

10.10.2018 | 10:10
Halterofila Sabina Baltag a câștigat medalia de aur la Jocurilor Olimpice de tineret

Halterofila Sabina Baltag a câștigat medalia de aur la Jocurilor Olimpice de tineret care se desfășoară la Buenos Aires. Sportiva în vârstă de 17 ani a adus a doua medalie de aur pentru România la competiția din capitala Argentinei, după titlul cucerit de judoka Adrian Șulcă la categoria 81 de kilograme.

Sabina Baltag a câștigat concursul cu un total de 177 de kilograme, 77 de kilograme la smuls și 100 de kilograme la aruncat. Ea a fost urmată de columbiana Valentina Junkar Acero, cu un total de 176 de kilograme (78 şi 98 de kilograme), iar pe locul al treilea a fost indoneziana Nur Vinatasari, cu un total de 162 de kilograme (72 şi 90 de kilograme).

JOT Buenos Aires 2018

Sabina Baltag a "aruncat" pentru aur la haltere, in limitele categorie 53 kg

Gepostet von Comitetul Olimpic si Sportiv Roman am Dienstag, 9. Oktober 2018

Sabina Baltag, aur la Jocurilor Olimpice de tineret: ”E cel mai mare rezultat”

”Sunt campioană olimpică de tineret. E cel mai mare rezultat al meu de până acum! Aș vrea să le mulțumesc antrenorilor care m-au susținut și m-au ajutat să ajung unde sunt acum și… Hai România!”, a declarat Sabina Baltag pentru site-ul oficial al COSR după ce a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de tineret.

JOT Buenos Aires 2018

Imnul Romaniei, intonat la JOT Buenos Aires 2018 pentru Sabina Baltag, medalie de AUR la haltere in limitele categoriei 53 kg

Gepostet von Comitetul Olimpic si Sportiv Roman am Dienstag, 9. Oktober 2018

Delegația României a mai obținut două medalii în cea de-a treia zi de întreceri, una de argint și una de broz, ambele la canotaj. În proba de dublu rame, Florin Arteni Fîntînariu şi Laurenţiu Alexandru Danciu s-a clasat pe poziția secundă, fiind întrecuţi cu 25 de sutimi de secundă de echipajul Italiei. În proba feminină de dublu rame, Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi s-a clasat pe locul al treilea, după echipajele din Grecia și Cehia.

Canotorii Florin Arteni Fîntînariu, Laurenţiu Alexandru Danciu, Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi au adus două medalii, una de argint și alta de bronz, la Jocuile Olimpice de tineret
Canotorii Florin Arteni Fîntînariu, Laurenţiu Alexandru Danciu, Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi au adus două medalii, una de argint și alta de bronz, la Jocuile Olimpice de tineret

România a cucerit 6 medalii în trei zile

În schimb, halterofilul Emanuel Marian Danciu a fost la doar două kilograme de a prinde podiumul la categoria 62 de kilograme. El a avut un total de 258 de kilograme și s-a clasat pe locul patru, după indianul Jeremy Lalrinnunga (274 de kilograme), turcul Toptas Caner (263 de kilograme) și columbianul Estiven Jose Villar Manjarres (260 de kilograme).

Cu cele trei medalii cucerite marți, delegația României a ajuns la șase medalii cucerite în trei zile de concurs la Jocurile Olimpice de tineret. Pe lângă aurul lui Adrian Șulcă, în cea de-a doua zi s-au mai remarcat înotătorul Daniel Cristian Martin, argint în proba de 100 metri spate, și halterofila Mihaela Valentina Cambei, bronz la categoria 48 de kilograme.