Sport

Sabrina Ionescu a debutat în WNBA la New York Liberty! Ce a reuşit în primul meci

26.07.2020 | 10:37
Sabrina Ionescu a debutat in WNBA la New York Liberty Ce a reusit in primul meci
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a reușit 12 puncte, procentajele sale nu au îndeplinit așteptările. Debutul Sabrinei Ionescu în WNBA s-a încehiat cu înfrângere (71-87) contra lui Seattle Storm.

WNBA s-a întors deja, iar Sabrina Ionescu a fost prezentă. Ea este una dintre jucătoarele care se nasc atinse de o baghetă magică și chemate să marcheze o epocă. După o etapă universitară foarte bună, sâmbătă a ajuns pe arena profesionistă de baschet feminin.

ADVERTISEMENT

Ionescu a debutat în tricoul lui New York Liberty, în fața uneia dintre cele mai bune echipe din competiție cu trei titluri, ultimul dintre ele în urmă cu două sezoane, Seattle Storm.

Sabrina Ionescu a debutat în WNBA

Seattle Storm a dominat meciul și tabela de marcaj din primul act și, cu excepția sfertului doi, a reușit și în ultimul act să se impună.

ADVERTISEMENT

Cele de la Seattle au câștigat cu 16 puncte având după 40 de minute de joc (71-87). Cea mai bună jucătoare ofensivă a fost Breanna Stewart cu 18 puncte și 8 recuperări în 28 de minute jucate, ea a fost decisivă în succesul celor de la Seattle.

Cu toate acestea, cea mai urmărită a fost Ionescu. Ea și-a început cariera profesionistă în fața uneia dintre cele mai puternice echipe din competiție. Totuși, asta nu a intimidat-o pe românca de la New York.

ADVERTISEMENT

De la primul meci, Ionescu a fost deja o piesă capitală pentru Walt Hopkins. Ea a jucat aprope 34 de minute și a fost a doua cea mai bună marcatoare a echipei sale după Layshia Calderon cu 20 de puncte, datorită celor 12 puncte pe care le-a reușit. Ea a mai avut 6 recuperări și patru asisturi.

În ciuda faptului că numerele finale sunt bune, realitatea este că Ionescu nu a încheiat jocul cu procente bune. Procentajul său este puțin mai mare de 23%.

ADVERTISEMENT

Sabrina a ratat cele 8 lovituri de trei puncte încercate. Numărul pentru primul meci la profesioniste nu a fost în întregime rău, dar realitatea este că Ionescu nu a îndeplinit așteptările enorme generate de faptul că a fost alegerea 1 în WNBA Draft.

ADVERTISEMENT