Sport

Sabrina Ionescu scrie istorie! A fost aleasă prima în draft-ul WNBA. Ce contract a primit de la Nike

18.04.2020 | 10:45
Sabrina Ionescu scrie istorie A fost aleasa prima in draftul WNBA Ce contract a primit de la Nike
ADVERTISEMENT

Sabrina Ionescu, jucătoarea de baschet cu origini românești, a fost aleasă prima în draftul WNBA, care s-a desfășurat pentru prima dată în istorie în mediul online.

Sabrina Ionescu a fost aleasă prima în draft-ul NBA

Sabrina Ionescu a fost aleasă prima din draft-ul WNBA de cei de la New York Liberty. Sabrina este noua senzație a baschetului feminin din Statele Unite ale Americii și este liderul all-time la triple-doubles la nivel de colegii și sungura jucătoare cu peste 2.000 de puncte marcate, 1.000 de assist-uri și 1.000 de recuperări.

ADVERTISEMENT

„Am muncit pentru asta toată cariera mea din baschet și sunt foarte entuziasmată să văd că devine realitate. Acum trebuie să rămân umilă și să fiu pregătită pentru oportunitate”, a spus Sabrina Ionescu.

Contractul de sponsorizare primit de la Nike

Celebra firmă de echipament sportiv Nike i-a oferit un contract de sponsorizare Sabrinei Ionescu. Jucătoarea de baschet s-a născut în anul 1997 în SUA, din părinți români.

ADVERTISEMENT

„Când eram mică trebuia să joc cu băieții și să găsesc metode de a lua mingea pentru că niciodată nu îmi pasau. Așa că am zis că trebuie să o iau singură, așa mi-am dezvoltat recuperarea.

Apoi vorbind despre pase, în clasa a șasea evoluăm în echipa de fete din a opta, desigur eram mai scundă, mai slabă ca ele, a trebuit să găsesc metode pentru a conta în joc în afară de a marca sau a trage la coș și astfel am reușit să-mi dezvolt capacitatea de a oferi pase decisive”, a mai spus Sabrina.

ADVERTISEMENT

Rebecca Lobo, o fostă mare jucătoare de baschet, laudă abilitățile pe care le are Sabrina: „Are totul in materie de talent, dar oamenii vorbesc cel mai mult despre competitivitatea sa. Aceasta calitate face diferenta intre cei mai mari jucatori”.

  • 22 de ani a împlinit Sabrina Ionescu pe 6 decembrie