News

Saci cu cadavre aruncate pe stradă, în Mexic, urmare a unei răfuieli între cartelurile de droguri

14.11.2019 | 08:40
Saci cu cadavre aruncate pe strada in Mexic urmare a unei rafuieli intre cartelurile de droguri
ADVERTISEMENT

Descoperire de-a dreptul macabră în Mexic, statul unde autoritățile se luptă de ani de zile cu mafia drogurilor. Mai mulți saci cu cadavre au fost aruncate pe stradă, iar polițiștii și procurorii bănuiesc că persoanele tranșate și puse în saci au avut legătură cu unul din carteluri de droguri active din țara latino-americană.

Saci cu cadavre aruncate pe o stradă din Mexic

Cele patru cadavre puse în saci reprezintă un semnal de avertisment din partea membrilor clanului respectiv, iar persoana vizată, cea căreia i s-a arătat pisica este un demnitar local acuzat de corupție. Descoperirea terifiantă a fost făcută pe o stradă din Santa Teresa, oraș din regiunea Guanajuato, notează Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Presa mexicană scrie că persoana vizată de amenințările grupării organizate care învârte bani din afacerea cu droguri ar fi Samuel Ugalde Garcia, care este chiar șeful Ministerului Siguranței Publice din Guanajuato. Acesta a fost asociat cu alți criminali periculoși din statul mexican respectiv, iar grupările mafiote spun că ar fi unul dintre cei mai corupți politicieni, acesta fiind modul în care controlează zona.

Autorul ar fi Nemesio Mencho, fost asociat cu El Chapo

„Acesta este rezultatul incompetenței voastre, pentru că ați fost de acord cu persoanele care nu respectă populația de care ar trebui să aveți grijă”, scria pe un carton lângă sacii cu cadavrele respective. Poliția locală îl acuză pentru această grozăvie pe Nemesio Mencho Oseguera Cervantes, unul din regii drogurilor din Mexic. Acesta a transportat în trecut sute de kilograme de metamfetamină către Los Angeles și California.

ADVERTISEMENT

El Mencho este unul dintre cei mai temuți mafioți din Mexic și a fost asociat în trecut cu celebrul El Chapo, unul din inamicii numărul 1 al Statelor Unite ale Americii, căutat timp de mai mulți ani și prins în cele din urmă cu zeci de milioane de dolari asupra sa.

 

Tags: