Fotbal intern

Sacrificăm tot pentru Euro! Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs, trimişi să arbitreze afară când se decide campioana în România

06.05.2021 | 23:36
Sacrificam tot pentru Euro Ovidiu Hategan si Istvan Kovacs trimisi sa arbitreze afara cand se decide campioana in Romania
ADVERTISEMENT

CFR Cluj, FCSB şi Universitatea Craiova îşi joacă în această perioadă meciurile decisive pentru titlu în Liga 1, dar CCA a considerat că acesta este momentul prielnic să îi trimită pe Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs, cei mai buni arbitri în România, să arbitreze în campionate exotice pentru a se acomoda cu sistemul VAR. 

Cei doi centrali sunt pe lista arbitrilor pentru Euro 2020, iar Comisia Centrală a Arbitrilor a decis ca în această săptămână când se joacă meciuri cruciale pentru titlu din 3 în 3 zile pe plan intern să îl trimită pe Haţegan în Cipru şi pe Kovacs în Arabia Saudită, pentru a se obişnui cu sistemul VAR.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs, trimişi să arbitreze în Cipru şi Arabia Saudită!

Ovidiu Haţegan şi asistenţii Sebastian Gheorghe şi Radu Ghinguleac au arbitrat marţi confruntarea din campionatul cipriot dintre AEK Larnaca şi Omonia Nicosia, scor 0-1. Istvan Kovacs a fost delegat la meciul de titlu din Arabia Saudită dintre Al Shabab şi Al Hilal, care se dispută vineri, de la 21:40.

Între timp, la mijlocul acestei săptămâni, s-a desfăşurat etapa a 6-a din play-off în Casa Pariurilor Liga 1. Şi din nou au fost probleme de arbitraj. Dacă Marian Barbu a condus fără probleme confruntarea dintre Academica Clinceni şi CFR Cluj, scor 0-1, nu acelaşi lucru se poate spune despre confruntarea FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Adrian Cojocaru a făcut praf meciul Botoşani – FCSB 1-3

Centralul Adrian Cojocaru a arbitrat slab partida de la Botoşani, scor 1-3. I-a iertat pe roş-albaştri de un penalty în începutul reprizei secunde la un fault al lui Creţu la Mihai Roman, semnalizat ca fiind simulare. În plus, al doilea penalty acordat roş-albaştrilor a fost uşor acordat, Darius Olaru reuşind să îl păcălească pe central.

Decizia CCA de a-i trimite pe Haţegan şi Kovacs în alte campionate este explicabilă şi prin faptul că CFR Cluj a emis un comunicat de o ferocitate fără precedent la adresa lui Ovidiu Haţegan, prin care susţin că au fost dezavantajaţi de 19 ori de centralul arădean şi în care cer să nu mai fie arbitraţi de acesta.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, comunicat violent împotriva lui Haţegan: “Dr. Ovidiu Hațegan: Malpraxis în formă continuată!”

În plus, patronul FCSB l-a contestat în dese rânduri pe Istvan Kovacs, cel care a şi greşit la ultimul meci de campionat arbitrat, confruntarea dintre Universitatea Craiova şi FCSB când le-a refuzat roş-albaştrilor un penalty în start de meci.

După acea confruntare, patronul Gigi Becali şi-a schimbat discursul şi a spus că era greu pentru Kovacs să vadă acel penalty: “Pe Kovacs l-am criticat mereu, dar acum n-am ce să-i spun. E clar 11 metri și eliminare (n.r în minutul 6)! Numai că e o fază rapidă și îi acord circumstanțe”

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, CFR Cluj l-a distrus pe Ovidiu Haţegan într-un comunicat cu titlul: “!! Dr. Ovidiu Hațegan: Malpraxis în formă continuată! 19 operații reușite – pacientul mort!!”. Ardelenii chiar au realizat o compilaţie cu presupusele greşeli pe care Haţegan le-a făcut împotriva CFR-ului.

VEZI VIDEO: 

Va fi interesant de văzut dacă Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs vor fi delegaţi în finalul sezonului din Liga 1. În cele patru etape rămase se vor disputa meciurile decisive pentru titlu, CFR Cluj având un avans de două puncte faţă de FCSB.

  • 19 greşeli împotrivă în ultimele sezoane îi impută CFR Cluj lui Ovidiu Haţegan
  • 2 brigăzi de arbitri va trimite România la Euro 2020
ADVERTISEMENT