Fotbal intern

Matei s-a DEZLĂNŢUIT! A făcut SHOW la gol, dar nimeni nu a ştiut ce a trebuit să suporte ca să joace la Cluj!

Victoria lui Dinamo de la Cluj-Napoca a fost una importantă pentru locul în clasament al "cîinilor", dar mult mai importantă pentru marcatorul unicului gol, Cosmin Matei. Capriciosul mijlocaş al...
16.03.2014 | 15:19
Matei sa DEZLANTUIT A facut SHOW la gol dar nimeni nu a stiut ce a trebuit sa suporte ca sa joace la Cluj
ADVERTISEMENT

Victoria lui Dinamo de la Cluj-Napoca a fost una importantă pentru locul în clasament al “cîinilor”, dar mult mai importantă pentru marcatorul unicului gol, Cosmin Matei. Capriciosul mijlocaş al dinamoviştilor a avut o răbufnire nervoasă imediat după ce a înscris, iar reuşita a fost dedicată fraţilor Becali, oamenii care l-au adus în “Ştefan cel Mare”. Gestul dezaprobator al decarului alb-roşilor s-a îndreptat spre contestatarii săi, nenominalizaţi, dar care s-au înmulţit încontinuu în ultimul timp. Oarecum firesc avînd în vedere faptul că Matei s-a adîncit într-un con de umbră care avea tendinţa să se prelungească şi în viitoarele etape.

Nu s-a antrenat decît o dată înaintea meciului şi a jucat cu dureri

Totul şi din cauza unei accidentări cu care s-a ales în timpul meciului de lunea trecută, cu Corona Braşov, cînd un adversar l-a prins cu glezna pe pămînt şi i-a provocat o entorsă care, în mod normal, ar fi trebuit să-l ţină în afara primului unsprezece pentru partida cu “Şepcile Roşii”. “Cosmin a avut glezna umflată şi nu a efectuat decît un singur antrenament normal alături de restul echipei înaintea meciului cu Universitatea. În rest, doar separat. Nici nu a vrut să audă de posibilitatea să nu joace, chiar dacă a fost nevoit să intre cu dureri destul de mari”, au declarat surse din cadrul clubului pentru FANATIK.RO. Decizia mijlocaşului a fost una inspirată, el a marcat golul victoriei în minutul 60 şi a rezistat ulterior pe teren încă 17 minute, cu toate că Stoican ar fi vrut să-l schimbe chiar înainte să marcheze.

ADVERTISEMENT

Primul gol în mandatul lui Flavius Stoican

Cu glezna în piuneze, Cosmin a sprintat din propriul careu pînă în faţa porţii adverse pentru a primi pasa perfectă a colegului Vali Lazăr pe care a transformat-o în trei puncte, însă acum situaţia pare să fie mai bine. “Din fericire, glezna nu i s-a mai umflat şi de acum se va putea antrena normal, cu restul lotului şi va fi apt sută la sută pentru etapa următoare”, au completat sursele. Interesant este că golul a fost primul marcat de mijlocaş de cînd pe banca lui Dinamo a venit Flavius Stoican, el punctînd ultima dată în urmă cu fix jumătate de an la înfrîngerea lui Dinamo, scor 1-2, pe terenul Pandurilor Tîrgu Jiu.

În decembrie a pierdut banderola

De numele gorjenilor se leagă şi un scurt-circuit major care a avut loc între decar şi staff-ul tehnic, la mijlocul lui decembrie cînd, deşi Dinamo a bătut Pandurii cu 1-0 în Cupă şi a mers în semifinale, Matei a pierdut la finalul acelei partide banderola de căpitan în favoarea lui Dragoş Grigore, după ce a reacţionat nervos în momentul în care am fost schimbat. “Fusese unul dintre cele mai bune meciuri ale mele din ultimul timp şi simţeam că pot da gol, tocmai de aia am reacţionat aşa. Îmi pare rău”, punctase fotbalistul atunci. Chiar dacă Stoican l-a iertat, i-a luat totuşi titulatura de căpitan, explicînd: “dacă nu iau această măsură, fotbalul m-ar pedepsi!”

ADVERTISEMENT