News

Sacrificiul unei femei de 90 de ani, infectate cu coronavirus! A murit după ce a cedat ventilatorul mecanic unui tânăr

01.04.2020 | 22:28
Sacrificiul unei femei de 90 de ani infectate cu coronavirus A murit dupa ce a cedat ventilatorul mecanic unui tanar
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus provoacă victime pe bandă rulantă și în Belgia, unde 98 de persoane s-au stins din viață numai în ultimele 24 de ore, potrivit informațiilor transmise de autorități, în vreme ce numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns deja la 12.775, dintre care 467 provin din Flandra, 203 din Valonia şi 189 din Bruxelles.

Chiar dacă situația este critică, oamenii se preocupă în continuare de bunăstarea semenilor și sunt dispuși să facă absolut orice pentru a le fi de ajutor, inclusiv să-și sacrifice propriile vieți.

ADVERTISEMENT

O bătrână de 90 de ani din Belgia a renunțat la ventilatorul mecanic pentru a salva viața unui pacient mai tânăr

Un astfel de exemplu este cel al lui Suzanne Hoylaerts, o femeie în vârstă de 90 de ani, din Binkom, în apropiere de Lubbeek, una dintre cele mai afectate regiuni din Belgia.

Internată în spital pe data de 20 martie, după ce a început să prezinte simptome specifice agentului patogen denumit științific COVID-19, precum lipsa apetitului și dificultăți în respirație, aceasta a refuzat să folosească ventilatorul mecanic, din dorința de a salva viața unui pacient mai tânăr.

ADVERTISEMENT

N-am nevoie de ventilatorul mecanic. Păstrați-l pentru cei tineri, ei sunt cei mai importanți în aceste momente. Eu m-am bucurat deja de o viață lungă și frumoasă”, le-a spus bătrâna medicilor care o îngrijeau. Avea să se stingă din viață două zile mai târziu, pe 22 martie, fără ca fiica sa, Judith, să-și poată lua rămas bun.

Nu am putut să o văd pe ultima oară. Nu m-au lăsat nici măcar să particip la înmormântare. Stătea tot timpul în casă și chiar îmi spunea că respectă toate măsurile de igienă și restricțiile impuse de autorități. Nu știu cum a putut să ia virusul, în condițiile în care era izolată în permanență”, a declarat aceasta în presa belgiană.

ADVERTISEMENT

Și un preot din Italia s-a sacrificat pentru a salva viața unui pacient mai tânăr

Exemplul lui Suzanne Hoyalerts a fost urmat și de preotul Giuseppe Berardelli, internat într-un spital din localitatea Lovere, regiunea Bergamo, una dintre cele mai afectate din Peninsulă. În vârstă de 72 de ani, părintele s-a stins din viață în urma infectării cu agentul patogen denumit științific COVID-19.

Chiar dacă enoriașii îi cumpăraseră un ventilator mecanic, bărbatul a refuzat să-l folosească, cerându-le medicilor să salveze un pacient mult mai tânăr, care se zbătea între viață și moarte.

ADVERTISEMENT

Gestul său i-a impresionat pe locuitorii din Casnigo, orașul în care slujea preotul, aceștia aplaudând cu lacrimi în ochi de la balcoane în momentul în care a fost adus. Dată fiind situația din Italia, nu a putut fi organizată, însă, o înmormântare.

ADVERTISEMENT