Premier League

Sadio Mane, ce gest! Câştigă 200 de mii de euro pe săptămână, dar spală băile din moscheea din Liverpool!

14.10.2020 | 14:44
Sadio Mane ce gest Castiga 200 de mii de euro pe saptamana dar spala baile din moscheea din Liverpool
ADVERTISEMENT

Liverpool are doi jucători emblematici, ambii oameni de gol, centrul de greutate pentru campioana Angliei şi cei mai iubiţi fotbalişti de către suporteri nu doar pentru reuşitele lor de pe gazon. Ambii sunt exponenţii cotinentului negru, de unde au provenit atâţia mari jucători în sportul rege de-a lungul timpului.

Este vorba de egipteanul Mohamed Salah şi de senegalezul Sadio Mane, oamenii cheie din atacul lui Liverpool, autori a numeroase goluri decisive pentru echipa care a redevenit regina fotbalului englez după o pauză de 30 de ani şi care a cucerit şi Europa cu un an înainte.

ADVERTISEMENT

Cei doi mai au o caracteristică în comun, foarte rară vedetelor din fotbal şi în special celor din Premier League. Fac parte din categoria celor numiţi The Good Boys, adică băieţii buni, recunoscuţi nu doar pentru că nu frecventează cluburile de noapte, ci şi pentru aportul uriaş adus în slujba oamenilor cu probleme sau ai compatrioţilor de acasă.

Imanul unei moschei din Liverpool a povestit despre modestia lui Sadio Mane

Imanul unei moschei din Liverpool a dezvăluit lucruri extraordinare despre modestia care îl caracterizează pe Sadio Mane, jucător care câştigă săptămânal 200.000 de euro, adică 800.000 pe lună şi 9,6 milioane anual. De altminteri, cu ceva timp în urmă, un tabloid britanic a surprins o imagine în care Mane apărea având un telefon cu ecranul spart!

ADVERTISEMENT

“Sadio trece din când în când pe la moschee. Acasă are un Bentley, dar când vine aici conduce o mașină normală.

Niciodată nu caută să fie în centrul atenției și în niciun caz nu este un om arogant. De câteva ori chiar ne-a ajutat la final să curățăm băile din moschee” , a povestit imanul pentru site-ul Team Talk.

ADVERTISEMENT

Senegalezul admite că datorită fotbalului a reuşit să evite o viaţă grea, dar a trăit totuşi ca şi copil în condiţii grele, aşa că ştie foarte bine toate problemele pe care le au oamenii sărmani şi în special compatrioţii săi. Motiv pentru care a decis să se implice în mod susţinut.

A avut o copilărie grea

„Eram înfometat și trebuie să muncesc pe teren. Am supraviețuit unor vremuri grele, am jucat fotbal desculț. Nu am o educație și multe alte lucruri, dar cu ce câștig astăzi îi pot ajuta pe oamenii mei.

ADVERTISEMENT

Am construit școli, un stadion, am furnizat haine, încălțăminte și mâncare pentru oamenii care sunt într-o sărăcie extremă. În plus, dau 70 de euro pe lună pentru toți oamenii din regiuni sărace ale Senegalului”, și-a explicat Sadio Mane acțiunile umanitare pe care le întreprinde.

ADVERTISEMENT