Fotbal international

Sadio Mane, gest emoţionant! Construieşte un spital în Senegal, în memoria tatălui său, după ce a construit o şcoală

09.04.2020 | 11:16
Sadio Mane gest emotionant Construieste un spital in Senegal in memoria tatalui sau dupa ce a construit o scoala
Sadio Mane Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sadio Mane arată că nu este doar un excelent jucător, cotat la această oră între primii zece ai planetei, dar şi un om cu inimă de aur. Internaţionalul senegalez de la Liverpool construieşte un spital în ţara sa, mai precis chiar în zona localităţii natale, Bambali.

Sadio Mane avea doar şapte ani când i-a murit tatăl. Acum construieşte un spital în memoria lui

Sadio Mane a fost marcat în copilărie de decesul tatălui său. Totul s-a petrecut când jucătorul abia împlinise vârsta de şapte ani.

ADVERTISEMENT

“Aveam șapte ani și ne pregăteam să jucăm pe teren. Un văr a venit la mine și mi-a spus ‘Sadio, tatăl tău a murit!’. I-am răspuns ‘Serios? Glumește!’. Nu puteam concepe.

Nu exista spital în regiunea lui

Înainte să moară, se lupta cu acea boală de mai multe săptămâni. Am folosit un tratament tradițional și a fost mai bine trei sau patru luni.

ADVERTISEMENT

Boala a recidivat, iar de această dată nu a mai funcționat. Pentru că nu exista niciun spital în Bambali, l-au dus în următoarea comună pentru a încerca să-i salveze viața. Nu s-a putut”

Şi sora lui s-a născut acasă

Atunci Mane şi-a jurat că va ajunge într-o zi să construiască un spital în comuna sa. “Îmi aduc aminte că și sora mea s-a născut acasă din cauza faptului că nu exista un spital la noi. A fost o situație extrem de tristă pentru toată lumea. Mi-am dorit să construiesc unul pentru a le da oamenilor speranță”.

ADVERTISEMENT

Spitalul va fi gata în aproximativ şase luni şi va fi ridicat exclusiv din fondurile puse la dispoziţie de fotbalist. Care mai are deja o realizare deja înfăptuită, construirea unei şcoli tot în comuna sa.

A fost transferat în 2016 de la Salzburg pentru 15 milioane euro

Sadio Mane a ajuns la Liverpool în 2016 de la Red Bull Salzburg pentru suma de 15 milioane euro, una ridicol de mică dacă judecăm acum la ce cotă a urcat valoarea jucătorului african, care nu ar putea pleca de la Liverpool sub 120 de milioane euro, asta dacă i s-ar da drumul. Pentru Salzbueg cele 15 milioane au reprezentat atunci un record de transfer al clubului austriac.

ADVERTISEMENT

La Liverpool Mane este indiscutabil unul dintre cei cinci oameni cheie în filozofia lui Jurgen Klopp, alături de Mohamed Salah, portarul Alisson, fundaşul central olandez Virgil van Dijk şi mijlocaşul căpitan Jordan Henderson.

ADVERTISEMENT