Sport

Sadio Mane, prezentat oficial la Bayern Munchen: „Este unul dintre cele mai mari cluburi din lume”. Video

Sadio Mane a vorbit în premieră despre transferul său la Bayern Munchen și susține că a fost decizia corectă să evolueze pentru bavarezi, care se luptă în fiecare an pentru toate trofeele.
22.06.2022 | 13:06
Sadio Mane prezentat oficial la Bayern Munchen Este unul dintre cele mai mari cluburi din lume Video
Sadio Mane, prezentat oficial la Bayern Munchen: „Este unul dintre cele mai mari cluburi din lume”. FOTO: Twitter Oliver Kahn
ADVERTISEMENT
22-06-2022
12:20

Mesajul lui Sadio Mane, după ce a fost prezentat oficial la Bayern Munchen

Sadio Mane a fost prezentat oficial, după ce a semnat pe trei ani cu Bayern Munchen. Pentru acest transfer, Liverpool va primi 32 de milioane de euro, iar senegalezul va avea un salariu de 1,1 milioane de euro pe lună.

„Sunt foarte fericit că am ajuns la Bayern Munchen. Am avut multe discuții și am simțit interesul uriaș al acestui club, de la început. Nu a fost nicio îndoială în mintea mea: este momentul potrivit pentru o nouă provocare. Când am jucat la Salzburg, am urmărit multe meciuri ale lui Bayern. Îmi place foarte mult acest club”, a spus Sadio Mane, pentru site-ul oficial al lui Bayern Munchen.

Mane juca la Liverpool din anul 2016 și mai avea contract cu vicecampioana Angliei până vara viitoare. După despărțirea de „comorani”, atacantul a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare ale lui Liverpool.

„Oricine pleacă de la Liverpool, având în vedere suporterii, cred că are un regret, pentru că sunt cei mai buni suporteri din lume, am mai spus-o. Știu că aveau și un cântec pentru mine, dar nu știu să îl cânt. Să joci pe Anfield îți oferă foarte multă putere.

Le transmit fanilor că îi iubesc. Voi păstra casa din Liverpool, mi-ar plăcea să revin aici într-o zi. Cu siguranță, voi fi fanul numărul 1 al lui Liverpool”, a spus Mane.

Șase ani a petrecut Sadio Mane la Liverpool. Perioadă în care i-a ajutat pe ”cormorani” să câștige primul titlu în 30 de ani, Liga Campionilor – competiție în care a mai bifat două finale. Plus Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor. Sau, pe plan intern, FA Cup și Cupa Ligii. Acum însă, pentru senegalez, începe o altă epocă: Bayern. Despre care a vorbit în premieră.

”Am luat decizia corectă de a veni aici”, spune Sadio Mane

Negocierile dintre Bayern Munchen și Liverpool au ajuns la final. Jucătorul a ajuns deja în Germania, încă de ieri, din Mallorca, acolo unde și-a petrecut vacanța.

ADVERTISEMENT

Potrivit Bild, la ora 11:28 locală, Sadio Mané a aterizat pe aeroportul din München cu un avion privat, Cessna. La ora 12:13 a efectuat controlul medical, la spitalul Barmherzige Brüder. Examinări interne, în special inimă și plămâni.

Iar cu puțin timp înainte de ora 14:00, după ce a trecut cu bine controlul medical, a fost surprins în tricoul bavarezilor.

ADVERTISEMENT
Mane tricou Bayern
Sursa foto: The Sun – captură video SkySport.de

Iar astăzi, scrie Bild, Mane ar urma să fie anunțat oficial ca jucător al bavarezilor. Bayern va plăti 32 de milioane de euro în schimbul fotbalistului. Plus, ulterior, bonusuri de performanță.

Jucătorul va semna un angajament valabil pe trei sezoane cu bavarezii și ar urma să câștige aproximativ 41 de milioane de euro în toată această perioadă, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.

ADVERTISEMENT

”Când agentul meu mi-a spus pentru prima dată despre interesul lui Bayern, am fost foarte emoționat. M-am văzut acolo imediat…

Este unul dintre cele mai mari cluburi din lume și echipa se luptă mereu pentru fiecare titlu. Așa că pentru mine a fost o idee foarte bună și am luat decizia corectă de a veni aici”, a declarat Mane, potrivit Bild.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea este însă de acord cu decizia sa. Potrivit The Sun, Dean Saunders crede că prin această mutare nu își va valorifica deplin potențialul.

Dean Saunders consideră că Mane va „strica cei mai buni doi ani” din cariera sa de fotbalist la Bayern. Acesta a declarat pentru talkSPORT : „N-am nimic împotriva clubului, este un club grozav, dar liga nu este nici pe departe o provocare pentru Mane.

Va marca goluri. Ei câștigă cu 5-0 în fiecare săptămână și doar o echipă poate câștiga liga. Nu este o provocare.

Va sta în fotoliu, își va aprinde un trabuc, va juca pentru Bayern în viteza a treia și va merge la relanti, distrugându-și astfel cei mai buni ani din viața lui de fotbalist”.

ADVERTISEMENT