Sport

Sadio Mane și-ar da viața pentru echipa națională! La propriu: ”Dacă mor, ei trebuie să spună că este vina mea”

Proaspăt jucător la Bayern, Sadio Mane a dezvăluit că la Cupa Africii s-a oferit să semneze un contract în care să-și asume faptul că a jucat în sferturi după ce suferise o comoție cerebrală.
10.07.2022 | 21:50
Sadio Mane siar da viata pentru echipa nationala La propriu Daca mor ei trebuie sa spuna ca este vina mea
Sadio Mane a ținut cu orice preț să joace pentru echipa națională. Chiar riscându-și viața, precum la Cupa Africii, în iarnă. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cu Sadio Mane, Bayern nu și-a asigurat doar serviciile unui jucător excepțional. Ci a pus mâna și pe un caracter de excepție. Așa cum o arată o poveste pe care a dezvăluit-o chiar senegalezul, pentru Pro Direct Soccer France.

Sadio Mane: ”Liverpool a făcut presiune asupra federației”

Vă mai amintiți probabil despre teribilul impact pe care Sadio Mane l-a avut, în meciul contra echipei Capului Verde. Scapat pe contraatac, acesta s-a ciocnit violent cu portarul advers, Vozinha.

ADVERTISEMENT

Goalkeeperul advers a fost eliminat. Iar Sadio Mane, care s-a ales cu o comoție, a rămas pe teren și a înscris golul de 1-0. Și numai după aceea a părăsit terenul.

Aflând vestea, cei de la Liverpool au cerut oficialilor naționalei Senegalului ca jucătorul să nu fie folosit, în sferturi, cu Guineea Ecuatorială. Și s-au adresat, cu o cerere similară, către FIFA.

ADVERTISEMENT

Însă Mane nici nu a vrut să audă de o pauză. ”Când m-am accidentat împotriva Capului Verde și am avut o comoție, Liverpool a făcut presiune asupra federației. Și a trimis o scrisoare celor de la FIFA în care spunea că am nevoie de cel puțin cinci zile libere. Însemna să ratez sferturile de finală”, rememorează atacantul.

“Știu că nu ar trebui să joc, dar să avem un contract. Va fi responsabilitatea mea, o să semnez”

Antrenorii și medicii erau deciși să îl împiedice să joace. Dar Sadio Mane a apelat la președintele federației. Căruia i-a spus că le înțelege teama, dar este decis să joace.

ADVERTISEMENT

”Știu că nu ar trebui să joc, dar să avem un contract. Va fi responsabilitatea mea, o să semnez. Dacă mor, ei trebuie să spună că este vina mea. Nu este vina altcuiva.

Însă chiar și după ce am făcut această solicitare mi-au spus că nu pot juca. Nu, nu, nu se pune problema”, a povestit, potrivit Marca, celor de la Pro Direct Soccer France.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, a evoluat 90 de minute în sferturile Cupei Africii pe Națiuni cu Guinea Ecuadorială. N-a înscris, dar echipa sa s-a impus cu 3-1. Și și-a continuat drumul către trofeu.

ADVERTISEMENT