Fotbal international

Mircea Lucescu, victorie uriașă cu Șahtar Donețk. Reacție superbă la final: “Uman, mi-e greu să joc cu ei!”

18.04.2021 | 12:41
Mircea Lucescu victorie uriasa cu Sahtar Donetk Reactie superba la final Uman mie greu sa joc cu ei
Dinamo Kiev a învins în deplasare Șaktior Donețk, scor 1-0, și se apropie tot mai mult de câștigarea titlului în Ucraina. Sursă foto: Twitter FC Dynamo Kyiv
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev a învins în deplasare Șaktior Donețk, scor 1-0, și se apropie tot mai mult de câștigarea titlului în Ucraina. Formația pregătită de Mircea Lucescu se poate încununa campioană cu un succes în runda viitoare când joacă pe terewn propriu cu formația Inhulets.


UPDATE, 18 aprilie, ora 12:41. Mircea Lucescu a vorbit după victoria obținută de Dinamo Kiev împotriva lui Șahtar Donețk spunând că i-a fost greu să joace împotriva echipei la care a făcut mari performanțe:

ADVERTISEMENT

“Mi-a fost greu să organizez jocul lui Dinamo într-o perioadă atât de scurtă şi să obţin rezultate, dar am reusit. Din punct de vedere uman, îmi este greu să joc împotriva lui Şahtior. Aceasta nu este o răzbunare, este exclus aşa ceva.

Nu a existat nicio acţiune spectaculoasă. A existat un joc între două echipe puternice care îşi rezolvau propriile sarcini, fiecare parte avea armele sale în ceea ce priveşte conducerea acestui joc.

ADVERTISEMENT

Ştiam că, într-o oarecare măsură, acesta este un meci foarte important, dar şi după Şahtior, avem meciuri foarte grele în deplasare, împotriva celor de la Mariupol, Vorskla, Kolos. Este dificil să nu pierdem şi să câştigăm fiecare meci, iar Şahtior, dacă ar fi câştigat, ar fi putut să se apropie de noi.

Vreau să repet încă o dată, azi nu a existat un joc spectaculos. Ne-am organizat foarte bine în apărare. Pe baza experienţei mele, ştiu că titlul se câştigă prin organizare defensivă.

ADVERTISEMENT

Ştiam totul despre ei, le-am spus jucătorilor tot ce vor face. Ne-am apărat foarte bine şi practic nu le-am permis să-şi creeze şanse periculoase lângă poarta noastră”, a spus Mircea Lucescu la finalul meciului.


Şahtior Doneţk – Dinamo Kiev 0-1 (De Pena 34 pen.)

sah

ucr


Acesta este un meci extrem de important în lupta la titlu din acest sezon, din care au mai rămas de jucat cinci etape. Dinamo Kiev se află  la un pas de a redobândi coroana fotbalului ucrainean, după ce gruparea din Doneţk a monopolizat ani de zile titlul, profitând în primul rând de o cădere economică a colosului din Kiev.

ADVERTISEMENT

Şi dacă această performanţă este acum atât de aproape de a deveni realitate acest lucru poate fi posibil în mod paradoxal tocmai datorită omului care a construit imperiul Şahtior Doneţk ajutat de patronul Rinat Ahmetov, românul Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu încearcă mircolul la Kiev

12 ani a stat Mircea Lucescu la Doneţk pentru a reuşi să adune nu mai puţin de 21 de trofee, dintre care unul şi la nivel european, prin câştigarea Cupei UEFA. Astfel a devenit idol la Doneţk şi cel mai mare duşman pentru suporterii lui Dinamo Kiev. Care nu pot uita şi ierta că românul a adus începutul sfârşitului pentru gloria lui Dinamo.

În acest sezon Mircea Lucescu a produs un imens şoc în fotbalul ucrainean, acceptând propunerea preşedintelui de la Dinamo Kiev, Igor Surkis, de a veni la 72 de ani să revigoreze gloria apusă a Ucrainei. Fanii l-au ameninţat cu moartea dacă va călca la Kiev, dar Lucescu a venit şi a început să se producă miracolul.

Dinamo Kiev e foarte aproape de titlu

Prima dată a câştigat Supercupa Ucrainei în faţa lui Şahtior, după care a adus o incredibilă calificare în grupele Champions League. Şi în acelaşi timp a pregătit un sezon fenomenal în campionat, acolo unde după 21 de etape este foarte aproape să readucă pe Dinamo Kiev la comanda fotbalului ucrainean.

Asta pentru că Dinamo Kiev conduce cu 52 de puncte, şapte mai mult decât rivala din Doneţk. Sigur, meciul e la Doneţk şi Şahtior nu are decât varianta victoriei pentru a mai păstra vreo speranţă. Orice alt rezultat înseamnă, poate nu matematic, dar sigur un pas decisiv în câştigarea campionatului de către Mircea Lucescu împotriva fostului său club.

Șahtior – Dinamo se joacă la Kiev

Interesant este că meciul nu va avea loc la Harkov, acolo unde joacă acasă Şahtior ci chiar pe Stadionul Olimpic din Kiev, adică în casa duşmanului. În singurul meci jucat până acum în campionat Dinamo a suferit singurul eşec, un sec 0-3 în octombrie 2020, dar e o perioadă cu jucători absenţi la Dinamo din motive de COVID.

Totuşi, casele de pariuri, deşi meciul este la Kiev, acordă cotă de 1,95 la victorie echipei de pe locul 2 iar lui Dinamo Kiev îi acordă o cotă de 3,60. Cu siguranţă, jucându-se şi la Kiev, elevii lui Lucescu vor dori mult să nu piardă. Nu sunt absenţe foarte multe la cele două echipe.

ADVERTISEMENT
Tags: