Fotbal international

Sala a murit, trăiască banii! ? Nantes a somat pe Cardiff să achite cele 17 milioane de euro pentru transferul fotbalistului

06.02.2019 | 19:21
Sala a murit traiasca banii  Nantes a somat pe Cardiff sa achite cele 17 milioane de euro pentru transferul fotbalistului

Nantes a somat pe Cardiff să achite cele 17 milioane de euro pentru transferul fotbalistului, iar dacă banii nu vor fi achitați în termen de zece zile, clubul francez se va adresa instanțelor abilitate să rezolve cazul.

Emiliano Sala semnase oficial cu gruparea din Premier League înaintea nefericitului incident petrecut în data de 21 ianuarie, când aeronava care îl ducea spre Cardiff a dispărut de pe radare deasupra Canalului Mânecii. Avionul a fost găsit recent pe fundul mării și sunt șanse foarte mari ca trupul fotbalistului să se afle în el. 

Nantes a somat pe Cardiff să achite cele 17 milioane de euro pentru transferul fotbalistului

Nantes și Cardiff se înțeleseseră ca gruparea galeză să achite suma de 17 milioane de euro în trei tranșe. Totuși, la scurt timp după disparația jucătorului, Cardiff a anunțat că nu va mai achita această sumă și că este pregătită să trimită în judecată atât compania aeriană, cât și firma de asigurări trecută în contractul jucătorului. Cu siguranță, o astfel de situație complexă se va rezolva în decurs de câțiva ani.

Interesant este că și Bordeaux va fi implicată în acest eventual proces, girondinii așteptând un procent din vânzare ca urmare a formării fotbalistului.

Cel mai scump transfer din istoria clubului

Emiliano Sala era cel mai scump transfer din istoria clubului Cardiff, care încerca prin aducerea lui să se îndepărteze de zona retrogradării în Premier League.

Chiar dacă semnase, Sala a mai vrut să se întoarcă o ultimă dată la Nantes pentru a-și lua rămas-bun de la foștii colegi. Un coleg de la Cardiff a vrut să-l ajute și i-a pus la dispoziție un avion privat la întoarcerea spre Țara Galilor, însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pilotul a pierdut controlul aeronavei, care s-a scufundat în Canalul Mânecii.