Sport

Sală polivalentă de 5 milioane de euro inaugurată în România: „E cea mai modernă din țară”

O nouă sală polivalentă a fost inaugurată în România, iar autorităâile locale se laudă că e cea mai modernă din România.
27.09.2021 | 11:24
Sala polivalenta de 5 milioane de euro inaugurata in Romania E cea mai moderna din tara
Sală polivalentă de cinci milioane de euro inaugurată în România: „E cea mai modernă din țară”
ADVERTISEMENT

După ce recent a fost inagurată o bază sportivă de peste un milion de euro pentru o echipă de liga a patra, un oraș de doar 30.000 de locuitori va avea o sală polivalentă de ultimul răgnet.

Bijuteria a fost inaugurată cu un meci din Liga Florilor la handbal între CS Mioveni și HC Zalău, încheiată cu scorul de 16-18.

ADVERTISEMENT

La Mioveni a „răsărit” o sală de polivalentă de 5,2 milioane de euro

Clubul Sportiv Mioveni va avea o bază de cinci stele în micuțul oraș din județul Argeș. Investitiția a fost însă una pe măsură: 5,2 milioane de euro, iar primarul s-a mândrit deja pe Facebook cu imaginile spectaculoase de la inaugurare.

„Începând de astăzi, Sala Sporturilor din Mioveni și-a început oficial serviciul în slujba sportului național. Inaugurarea oficială a acestei bijuterii de sală, care va deveni cu siguranță un reper pentru sportul argeșean, cât și pentru iubitorii sportului din România, a avut loc odată cu organizarea meciul de Liga Florilor, dintre CS Dacia Mioveni și HC Zalău. 

ADVERTISEMENT

În pauza meciului, administrația locală a marcat inaugurarea sălii printr-o mică festivitate în care au fost oferite plachete inaugurale președintelui FRH, Alexandru Dedu și constructorului Sălii Sporturilor. 

Chiar dacă astăzi echipa noastră nu a reușit să obțină primele puncte, acasă, în fața suporterilor, pentru noi și pentru noua Sală a Sporturilor vor urma alte meciuri, cu alte echipe de top ale Campionatului Național de Handbal Feminin «Liga Florilor», și bineînțeles, vor urma și victoriile mult așteptate!”, a scris Ion Georgescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ce capacitate are Sala Sporturilor din Mioveni

Sala Sporturilor din Mioveni ar putea primi până la 2500 de spectatori, un număr considerabil ținând că orașul are o populație de doar 30.000 de spectatori. Adică la meciul ar putea asista aproape 10% din populația orașului.

Ba mai mult, sala multifuncțională este ultramodernă și poate găzdui cele mai importante competiții internaționale din handbal și volei. „Sala Sporturilor din Mioveni este cea mai modernă din ţara noastră şi este acreditată deja pentru a găzdui competiţii de handbal şi volei la nivel naţional şi internaţional. Este o investiţie benefică pentru comunitate. La noua sală vor avea acces în orele libere şi elevii de la instituţiile de învăţământ din oraș”.

ADVERTISEMENT

„Noua arenă este una la standarde internaţionale şi de ea se vor putea bucura sportivii de performanţă din Mioveni, ca şi echipele Clubului Sportiv Dacia Mioveni”, a mai explicat primarul Mioveniului.

Piteștiul va avea de asemenea o sală polivalentă de ultimă generație

Capitala județului Argeș nu se lasă nici ea mai prejos și lucrările la noua sală polivalentă avansează de la o zi la alta, după cum se poate observa și din fotografiile publicate de Compania Națională de Investiții.

Noua sală polivalentă din Pitești. Sursă foto: CNI
Noua sală polivalentă din Pitești. Sursă foto: CNI.

Sala Sporturilor din Pitești va avea o capacitate două ori mai mare decât cea din Mioveni: 5000 de locuri. Aceasta va putea găzdui pe lângă competiții sportive și târguri, concerte și expoziții. Investițiile totale sunt estimate la 21 de milioane de euro, iar lucrările ar putea fi finalizate anul viitor.

ADVERTISEMENT