Sala Polivalentă din Bucureşti va costa 138 de milioane de euro! Anunţul oficial al primarului Firea, după dezvăluirile FANATIK

Marian Popovici   
în Sporturi
11/03/2019, 11:38
Sala Polivalentă din Bucureşti va costa 138 de milioane de euro! Anunţul oficial al primarului Firea, după dezvăluirile FANATIK GALERIE FOTO
Noua Sală Polivalentă din Bucureşti

Bucureştiul va avea o nouă Sală Polivalentă. Aşa cum FANATIK a anunţat, arena multifuncţională va fi construită lângă Arena Naţională. Anunţul oficial al construirii noii arene a fost făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea. 

Sala Polivalentă costă 138 de milioane de euro! În cât timp e gata

Primarul general a declarat că Sala Polivalentă va avea o capacitate de 20.000 de locuri şi va costa 138 de milioane de euro: “Vom avea o nouă Sală Polivalentă în București. Arena va avea o capacitate de 20.000 locuri şi se va întinde pe  60.000 de metri pătraţi. Va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 locuri, iar pe lângă sală, vor mai fi încă 5 terenuri de sport. Costul sălii va fi de 138 de milioane de euro şi asta pentru că este o capacitate nemaintâlnită în România. Am solicitat tuturor Federaţiilor să transmită necesarul de dotări ca sala să fie omologată la standarde internaţionale. Termenul de construcţie este de 3 ani de zile”, a declarat Gabriela Firea într-o conferinţă de presă.

FANATIK a publicat planurile noii arene în care se precizează faptul că va fi ridicată în complexul Lia Manoliu: „În prezent, Municipiul București a identificat un amplasament în vederea realizării unei Săli multifuncționale, respectiv în cadrul complexului Lia Manoliu din Bulevardul Basarabia, nr. 37-39. Terenul ce face obiectul acestei investiții îndeplinește toate condițiile”, se arată în documentul hotărârii.

Sala Polivalentă din Bucureşti va costa 138 de milioane de euro! Capacitate record pentru noua bijuterie. Anunţul oficial al primarului Firea (2)
Gabriela Firea, primarul Bucureştiului la ceremonia de premiere a Simonei Halep după Roland Garros 2018

Final Four de handbal, în Bucureşti?

Actuala Sală Polivalentă din Capitală este în Parcul Tineretului şi are o capacitate de 5500 de locuri. A fost construită în anul 1973 şi este în acest moment sala cu cea mai mare capacitate din Capitala României. Conform declaraţiilor edilului Gabriela Firea, noua Polivalentă va avea 20.000 de locuri, de aproape 4 ori mai mare decât actuala arenă.

Cu noua arenă, Bucureştiul ar putea intra în cursa de a găzdui turneul Final Four de handbal feminin, un obiectiv mai vechi al Federaţiei Române de Handbal. Oficialii FRH au anunţat că se gândesc să intre în cursa pentru organizarea Final Four, dar că arena de la Cluj nu este chiar la standardele cerute de EHF.

 

Închide ×