Sporturi

Sala Polivalentă din Cluj a fost transformată! Bolnavii de COVID-19 vor fi tratați în arena unde România joacă meciurile de la FED Cup

30.04.2020 | 13:21
Sala Polivalenta din Cluj a fost transformata Bolnavii de COVID19 vor fi tratati in arena unde Romania joaca meciurile de la FED Cup
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a afectat sportul din întreaga lume, motiv pentru care multe țări au recurs la transformarea stadioanelor sau a sălilor de sport în centre de suport pentru bolnavii de COVID-19.

Și România a apelat la astfel de măsuri, iar Sala Polivalentă din Cluj a fost transformată, pentru ca persoanele infectate de coronavirus să fie tratate corespunzător.

ADVERTISEMENT

Sala Polivalentă din Cluj a fost transformată pentru bolnavii de COVID-19

De-a lungul anilor, Sala Polivalentă din Cluj, cea mai mare din țară, a fost „casa” echipei de FED Cup a României, însă, în aceste zile, a fost transformată în totalitate pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19.

„Este un scenariu de urgență maximă la care sperăm să nu ajungem niciodată”, a spus Emil Boc, primarul Clujului.

ADVERTISEMENT

Conform proiectului, Sala Polivalentă de la Cluj va dispune de 304 paturi pentru acomodare și tratament instalate la parter și la etajul unu și 48 pentru pacienții vindecați la parter.

Un stadion din Constanța a fost transformat în Spital Militar medical

Epidemia de coronavirus se răspândește cu o viteză mare, iar autoritățile încep să nu mai facă față la „valul” de îmbolnăviri din ultimele zile. Astfel că pe stadionul „Portul” va fi amplasat Spitalul Militar mobil pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

ADVERTISEMENT

George Niculescu, prefectul județului Constanța, a anunțat că stadionul „Portul” va fi transformat în Spital Militar medical: Medicii şi personalul medical militar vor fi detaşaţi pentru funcţionarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecţioase.

Este un pas important şi o soluţie viabilă pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situaţia o va cere.

ADVERTISEMENT

Ţin să le mulţumesc celor din Ministerul Apărării Naţionale, care nu au ezitat să ne sprijine şi sunt sigur că o vor face necondiţionat, pentru binele comun al tuturor românilor”.

ADVERTISEMENT