Sporturi

Sala Polivalentă din Craiova poate fi transformată în spital de campanie în lupta cu coronavirusul

10.04.2020 | 12:43
Sala Polivalenta din Craiova poate fi transformata in spital de campanie in lupta cu coronavirusul
ADVERTISEMENT

Primăria din Craiova a decis să pună la dispoziția autorităților Sala Polivalentă, care va fi transformată în spital de campanie în lupta cu coronavirusul.

Sala Polivalentă din Craiova poate fi transformată în spital

În Sala Polivalentă din Craiova s-ar putea îngriji bolnavii de coronavirus, aceasta având o supărfață totală de 12.000 de metri pătrați, 2.000 de mp are doar suprafața terenului din interior.

ADVERTISEMENT

Sala Polivalentă oferă toate condițiile necesare pentru amenajarea unui spațiu su

plimentar de tratare a pacienților care au noul coronavirus SARS-CoV-2.

Un stadion din Constanța a fost transformat în spital militar

George Niculescu, prefectul județului Constanța, a anunțat că stadionul „Portul” va fi transformat în Spital Militar medical: Medicii şi personalul medical militar vor fi detaşaţi pentru funcţionarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecţioase.

Zilele următoare, genişti şi topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca în weekend să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil”.

ADVERTISEMENT

„Este un pas important şi o soluţie viabilă pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situaţia o va cere.

Ţin să le mulţumesc celor din Ministerul Apărării Naţionale, care nu au ezitat să ne sprijine şi sunt sigur că o vor face necondiţionat, pentru binele comun al tuturor românilor”, a mai spus George Niculescu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo, a anunțat că va oferi gratuit camerele hotelului pe care îl deține pentru cadrele medicale. De gestul său a fost impresionată și Gabriela Firea, primarul capitalei:

„Mulțumesc celor care au înțeles cât de importantă este solidaritatea față de semeni și care ne-au ajutat și au oferit spații de cazare eroilor din spitalele din București!”, a fost reacția Gabrielei Firea.

ADVERTISEMENT
Tags: