Fotbal intern

Sala Sporturilor din Brașov va fi transformată în spital de campanie. Anunț oficial

14.04.2020 | 19:37
Sala Sporturilor din Brasov va fi transformata in spital de campanie Anunt oficial
ADVERTISEMENT

Brașovul a luat exemplul Craiovei și a anunțat că Sala Sporturilor va fi transformată în spital de campanie, pe toată durata pandemiei de coronavirus care a afectat România.

Sala Sporturilor din Brașov va fi transformată în spital de campanie

Cătălin Văsii, prefectul Brașovului a anunțat că Sala Sporturilor va fi transformată în spital de campanie: Am luat în calcul această locaţie de mai mult timp. Primăria va pune la dispoziţie acest spaţiu.

ADVERTISEMENT

Se vor face, pe cheltuiala primăriei, o igienizare generală urmată de o dezinfecţie generală, urmând ca, în momentul în care locul este pus la dispoziţie, împreună cu DSP, ISU şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să vedem modalitatea în care îl vom amenaja”.

„Am avut o discuţie şi cu domnul general de flotilă aeriană Gabriel Răducanu, comandantul Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă”, pentru a ne pune la dispoziţie nişte paturi, iar sub coordonarea DSP vom găsi soluţii şi vom amenaja din timp această locaţie, cu tot ceea ce este necesar, în acord cu instrucţiunile date de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a mai spus ărefectul Brașovului.

ADVERTISEMENT

Și un stadion din Constanța a fost transformat în spital militar

George Niculescu, prefectul județului Constanța, a anunțat că stadionul „Portul” va fi transformat în Spital Militar medical: Medicii şi personalul medical militar vor fi detaşaţi pentru funcţionarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecţioase.

Zilele următoare, genişti şi topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca în weekend să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil”.

ADVERTISEMENT

„Este un pas important şi o soluţie viabilă pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situaţia o va cere.

Ţin să le mulţumesc celor din Ministerul Apărării Naţionale, care nu au ezitat să ne sprijine şi sunt sigur că o vor face necondiţionat, pentru binele comun al tuturor românilor”, a mai spus George Niculescu.

ADVERTISEMENT