Sport

”Nu totul ține de bani!”. Mo Salah face lumină privind negocierile cu Liverpool

Mohamed Salah mai are un an de contract cu Liverpool și negociază de luni bune prelungirea acordului cu gruparea de pe Anfield. Vorbește însă despre despărțire, semn că lucrurile nu merg cum și-ar dori.
23.04.2022 | 00:03
Nu totul tine de bani Mo Salah face lumina privind negocierile cu Liverpool
Mohamed Salah a vorbit pentru FourFourTwo despre sentimentele sale legate de o posibilă despărțire de Liverpool. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jucător cheie pentru Liverpool, și extrem de iubit de fani, Mohamed Salah părea, cu ceva luni în urmă, că se îndreaptă către un final de carieră pe Anfield. Însă negocierile pentru prelungirea contractului scadent în 2023 sunt în impas.

”Nu totul ține de bani… ziua în care voi pleca de la Liverpool va fi cu adevărat tristă”, spune Salah

22 de goluri, cu cinci mai multe decât a reușit Son Heung-Min, jucătorul lui Tottenham, fac din Mohamed Salah golgeterul Premier League.

ADVERTISEMENT

Mai puneți la socoteală și 12 pase decisive, la fel ca și colegul său, Trent Alexander-Arnold. Și aveți imaginea unui jucător care a contribuit la mai bine de o treime dintre golurile lui Liverpool în actuala ediție de campionat.

În aceste condiții, chiar dacă a avut parte de o perioadă mai puțin fastă, egipteanul este un element cheie pentru echipa sa. Lucru valabil și în Liga Campionilor. Unde a punctat de opt ori. Iar echipa este în semifinale.

ADVERTISEMENT

Numai că, deși și-ar dori să rămână la Liverpool, așa cum ați aflat deja din FANATIK, negocierile nu au ajuns la un rezultat. Și, într-un interviu pentru FourFourTwo, Salah vorbește pentru prima dată despre plecare.

Întrebat dacă este încrezător că va rămâne la Anfield mulți ani de acum înainte, Salah a spus: ”Nu știu, mai am un an de contract. Cred că fanii știu ce vreau, dar în contract nu e totul despre bani. Deci nu știu, nu vă pot spune exact. 

ADVERTISEMENT

Acest club înseamnă foarte mult pentru mine – mi-a plăcut fotbalul meu aici mai mult decât oriunde. I-am dat clubului totul și toată lumea a văzut asta.

Am avut o mulțime de momente incredibile aici, trofee câștigătoare, goluri individuale, trofee individuale. Este ca o familie aici. 

ADVERTISEMENT

Să joc în acea atmosferă și să văd fanii mereu în spatele meu […] Am bannere pe stadion […] și ei îmi cântă mereu melodia mea. Ziua în care voi pleca de la Liverpool va fi cu adevărat tristă”, a spus Salah.

Jucătorul păstrează speranțe, echipa ia în calcul și despărțirea

Evident, lucrurile se mai pot tranșa și în toamnă. De altfel, și Salah insistă asupra acestui lucru. Și a spus-o tranșant atunci când a fost întrebat dacă nu-l îngrijorează faptul că intră în ultimele 12 luni de contract.

”Nu sunt îngrijorat, nu mă las să-mi fac griji pentru ceva”, a spus el. ”Sezonul nu s-a încheiat încă, așa că haideți să-l terminăm în cel mai bun mod posibil – acesta este cel mai important lucru. Apoi, în ultimul an, vom vedea ce se va întâmpla.”

Este limpede însă că, împlinind 30 de ani, își dorește un contract pe termen lung. Care să însemne un final de carieră pe Anfield. Chiar dacă spune că mai are lucruri de probat.

”Întreb unii jucători și ei spun că e un alt sentiment când împlinești 30 de ani. Dar nu știu, mă simt bine. Mă bucur de viață, mă bucur de fotbal – nu contează câți ani ai acum. 

Acum puteți vedea asta cu jucătorii – toți își extind cariera. Poți vedea jucătorii de top, la același nivel și după 32, 33. Sunt multe exemple – Lewandowski, Benzema, Messi, Ronaldo, Zlatan, mulți jucători.

De asemenea [Edin] Dzeko în Italia, [Olivier] Giroud. Toți au rezultate foarte bune după 30 de ani, așa că nu mă preocupă asta”, spune egipteanul.

Însă același lucru să-l vrea și Liverpool? Jurgen Klopp mizează pe întinerirea echipei. A venit Diaz și urmează, așa cum ați aflat deja din FANATIK, și alte nume în ascensiune. Precum Adeyemi. Astfel că totul va depinde de pretențiile jucătorului, dar și de prestațiile sale până în decembrie.

 

 

ADVERTISEMENT