Fotbal international

Salah e pe val. L-a depăşit pe Drogba şi a devenit primul fotbalist african cu 30 de goluri în Premier League

Mohamed Salah face istorie la Liverpool după golul înscris în ultima etapă din campionat împotriva lui Bournemouth. Egipteanul a devenit primul jucător african care a înscris 30 de goluri într-un sezon de Premier League.
15.04.2018 | 12:36
Salah e pe val La depasit pe Drogba si a devenit primul fotbalist african cu 30 de goluri in Premier League
ADVERTISEMENT

Salah a marcat cel de-al doilea gol al  lui Liverpool în victoria obţinută în faţa lui Bournemouth, scor 3-0, printr-o lovitură de cap, execuţie cu care egipteanul nu şi-a obişnuit încă fanii. “Mo ştie că felul în care joacă echipa i se potriveşte lui cel mai bine. Coechipierii îl caută cu pase un pic cam mult, dar asta ne aduce victoria. El vrea ca noi să fim încununaţi de succes, iar noi vrem ca el să câştige Gheata de Aur,” a declarat antrenorul Jurgen Klopp după meci.

Mo Salah a ajuns la golul cu numărul 40 în toate competiţiile în acest sezon, suficient cât să ajungă în hall of fame-ul cormoranilor. Doar Ian Rush şi Roger Hunt au mai reuşit această performanţă până acum. Mai mult, Salah este lider în clasamentul pentru Gheata de Aur în acest an.

ADVERTISEMENT

L-a depăşit pe Drogba şi poate trece şi peste Ronaldo

Cu reuşita de ieri, Salah l-a depăşit pe Didier Drogba şi a devenit primul fotbalist african care a înscris 30 de goluri în Premier League. Cu încă un gol marcat în campionat, egipteanul i-ar egala pe Alan Shearer, Cristiano Ronaldo şi Luis Suarez în topul marcatorilor într-un sezon cu 38 de etape. Sunt însă şanse ca Salah să îi depăşească, ţinând cont că până la final mai sunt încă 4 meciuri de jucat.

42 de milioane de euro a plătit Liverpool vara trecută pentru transferul lui Salah de la Roma, echipă pentru care a jucat 83 de meciuri şi a înscris 34 de goluri