News

Sălaj: Poliția a găsit 35 de tone de azotat de amoniu. Erau depozitate ilegal

18.08.2020 | 16:13
Salaj Politia a gasit 35 de tone de azotat de amoniu Erau depozitate ilegal
ADVERTISEMENT

Poliția din Sălaj a confiscat 35 de tone de azotat de amoniu. Captura a fost făcută de personalul din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Sălaj.

Aceștia au efectuat un control la o societate comercială care avea ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor. Acolo s-au găsit multe nereguli.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au descoperit la fermă 35 de tone de azotat de amoniu şi 30 de kilograme de deşeuri periculoase.

Poliția din Sălaj a confiscat 35 de tone de azotat de amoniu

Societatea comercială care nu a respectat regulile va fi amendată și patronii ei riscă dosar penal.

ADVERTISEMENT

”Acţiunea a avut ca scop prevenirea evenimentelor generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, depozitarea şi folosirea produselor de protecţie a plantelor”, se arată într-un comunicat de presă.

Aceste acțiuni întreprinse de oamenii legii au fost accelerate de tragedia din Capitala Libanului. Cel puţin 158 de persoane au murit, iar alte aproximativ 6.000 au fost rănite în explozia produsă în 4 august în zona portului din Beirut.

ADVERTISEMENT
explozie Beirut, imagini din satelit
Imagini din satelit. cu portul din Beirut după explozie. Sursă foto : Hepta.ro
beirut explozie nitrat amoniu
Sursa Foto: Hepta.ro

Incidentul care a șocat o lume întreagă s-a produs din cauza azotatul de amoniu depozitat incorect într-un vas din portul libanez. Circa 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe în urma deflagraţiei, iar daunele sunt estimate la 15 miliarde de dolari.

În Portul Constanța sunt aproape 26.000 de tine de azotat de amoniu. Cantitatea este de aproape 10 ori mai mare decât cea care a provocat dezastrul din Beirut.

ADVERTISEMENT

Recent, peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de polițiști în urma unor controale efectuate la mai multe firme din țară. Cea mai mare cantitate capturată fost din Portul Constanța Sud Agigea.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit 4.908,82 tone azotat de amoniu, ambalate în bigbag-uri, de 1.000 de kg. fiecare, depozitate în magaziile depozitului, fără ca operatorul economic să fie autorizat pentru activitatea de depozitare a azotului de amoniu, conform autorizaţiei de mediu emise în acest sens”, afirmă Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

ADVERTISEMENT
Tags: