News

Salarii blocate pentru angajați din câteva zeci de unități de învățământ din Capitală. Care este motivul

15.02.2021 | 15:01
Salarii blocate pentru angajati din cateva zeci de unitati de invatamant din Capitala Care este motivul
ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați din câteva zeci de unități de învățământ din Capitală au salariile blocate, anunță Federația Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”.

Oamenii nu şi-au primit banii întrucât Ministerul Educaţiei nu a deblocat programul de salarizare, informează cei de la Agerpres.

ADVERTISEMENT

În această situație grea a neplății la timp a drepturilor salariale se află atât școli gimnaziale și licee, cât și grădinițe și unități de învățământ special.

Salarii blocate pentru angajați din 30 unități de învățământ din Capitală

Probleme mari cu banii în mai multe instituții educaționale din Capitală. Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” atrage atenția că angajații din peste 30 unități de învățământ de masă şi din toate unităţile de învățământ special din municipiul București nu şi-au primit salariile.

ADVERTISEMENT

”Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităților de învățământ în numărul de posturi. Aceștia trebuie să-şi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă.

A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor.

ADVERTISEMENT

Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE ”Spiru Haret”.

Unde sunt probleme cu salariile în București

Potrivit FSE Spiru Haret, în această situaţie sunt mai multe grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee din sectoarele 1 şi 2, toate unităţile de învăţământ special din Bucureşti, dar şi inspectoratul şcolar şi Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

ADVERTISEMENT

Teoretic, ziua de salariu pentru profesori și angajații din Educație este ziua de 12 ale lunii.

Salariile profesorilor au fost înghețate în 2021

Creșterea salariilor din învățământ este prevazuta in Legea nr. 153/2017 (Legea salarizarii bugetare), în care se specifică faptul că, in perioada 2019-2022, salariile bugetarilor vor creste treptat, până la atingerea nivelurilor maxime din anexele legii pe categoriile de bugetari.

Cu toate acestea, salariile profesorilor, care ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, au fost înghețate, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Potrivit OUG nr. 226/2020, ”cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiara personalul plătit din fonduri publice se menține la același nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2020 în măsura în care personalul ocupa aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții”.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
De ce poartă cercei cu perle Kate Middleton. Ce legătură are asta cu...
De ce poartă cercei cu perle Kate Middleton. Ce legătură are asta cu cancerul
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României