News

Salarii mai mari pentru aceşti angajaţi, de la 1 iunie. Cu cât li se vor mări veniturile

Autoritățile vor majora salariile pentru o anumită categorie de angajați. Măsura se va aplica de la 1 iunie și prevede o creștere a veniturilor lunare cu 10%.
27.05.2022 | 16:38
Salarii mai mari pentru acesti angajati de la 1 iunie Cu cat li se vor mari veniturile
Ce categorie de angajați vor primi salarii mai mari de la 1 iunie. Sursa foto: Stirile Protv
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru angajații CFR Călători. De la 1 iunie vor primi salarii mai mari cu 10%, în urma semnării Contractului Colectiv de Muncă (CCM).

Angajații CFR Călători vor avea salarii mai mari cu 10%, de la 1 iunie

CFR Călători precizează într-un comunicat de presă că este vorba despre o majorare a salariilor brute. De asemenea, compania anunță și acordarea de tichete de masă, în valoare de 20 de lei,  în loc de 15 lei, pentru intervalul 1 iunie – 30 noiembrie. De la 1 decembrie, vor avea valoarea de 30 de lei.

ADVERTISEMENT

” (…) Cei 11.260 de angajați CFR Călători vor avea următoarele beneficii în urma semnării noului CCM:

  • majorarea cu 10% a salariilor de bază brute de la data înregistrării CCM la ITM;
  • acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie 2022 – 30 noiembrie 2022, iar începând cu data de 1 decembrie 2022 tichetele de masă se vor acorda la valoarea maxima prevăzută de legislația în vigoare, dar nu mai mult de 30 lei/tichet;
  • posibilitatea stabilirii clasei de salarizare prin negociere individuală, pe perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Muncă;
  • modificări aduse Anexei nr. 2 din CCM cu privire la salarizarea corespunzătoare funcțiilor  prevăzute în CCM;
    modificarea limitelor de salarizare pentru fiecare funcție prevăzută în Anexa Nr.2 din CCM cu acordarea unei clase de salarizare în plus.”, anunță CFR Călători într-un comunicat de presă.
ADVERTISEMENT

De ce s-au majorat salariile angajaților CFR Călători

Peste 11.200 muncitori CFR Călători vor primi, mai exact, salarii mai mari. Liderii instituției susțin că noul lor demers se bazează pe creșterea eficienței și productivității activității.

”Majorările salariale sunt bazate pe creșterea eficienței și productivității muncii prestate, pe utilizarea judicioasă a resurselor și optimizarea consumurilor de materii prime și materiale”, mai informează CFR Călători.

ADVERTISEMENT

De la 1 iunie se scumpesc biletele la tren cu 20%

Tot de la 1 iunie, românii care vor merge cu trenul vor plăti cu 20% mai mult. Această creștere are loc din cauza prețurilor mari la energie, explică CFR Călători. Încă din luna martie anunța ministrul transporturilor o astfel de măsură.

”Compania CFR Călători a solicitat creșterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preț.

ADVERTISEMENT

Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condițiile în care prețurile la carburanți și energie electrică au crescut constant!

Demersul aparține conducerii CFR Călători care își asumă această solicitare necesară pentru investiții și pentru mentenanță. Suntem conștienți de necesitatea unor investiții continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanțărilor prin PNRR.

Voi urmări îndeaproape implementarea proiectelor pentru modernizarea materialului rulant și pentru achiziția de material nou”, scria în luna martie ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, pe facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: