News

Salarii mai mari pentru angajați MAI. Ce le-a promis Lucian Bode polițiștilor

Într-o perioadă în care Educația e în grevă generală, iar Sănătatea amenință cu măsuri similare, Lucian Bode anunță salarii mai mari pentru angajați MAI.
31.05.2023 | 07:26
Salarii mai mari pentru angajati MAI Ce lea promis Lucian Bode politistilor
Lucian Bode promite salarii mai mari pentru angajați MAI. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru o parte dintre bugetarii din România. Vara acestui an vine cu salarii și solde mai mari pentru angajații MAI (Ministerul Afacerilor Interne). Promisiunea ministrului Lucian Bode.

Lucian Bode promite salarii mai mari pentru angajați MAI

Încă din octombrie 2022, ministrul de interne, Lucian Bode, declara că îşi doreşte majorarea salariilor angajaţilor MAI. Liberalul menţiona atunci că are ”imaginea corectă şi completă asupra situaţiei reale în privinţa salarizării poliţiştilor”.

ADVERTISEMENT

Eu doresc să majorăm salariile. Să aducem la zi legea-cadru, Legea 153. Ştiţi foarte bine că în acest an s-au acordat majorări salariale pentru angajaţii din MAI, nu la nivelul la care ne-am fi dorit, dar noi ne dorim şi modernizarea echipamentului de intervenţie, ne dorim investiţii, uniforme noi, schimbarea armamentului, sunt lucruri la care noi ne gândim”, promitea Bode.

Între timp, planul șefului MAI pare a fi tot mai aproape de concretizare. Marți, 30 mai, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din cadrul structurilor MAI. La final, s-a decis majorarea soldelor şi salariilor de funcţie.

ADVERTISEMENT

Discuțiile au fost purtate pe două paliere, respectiv componenta salarială și cea referitoare la modificarea legii pensiilor militare. Cu privire la componenta salarială s-a convenit ca, începând cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele și salariile de funcție să fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022.

Acest lucru înseamnă că soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023”, se arată într-un comunicat al MAI.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu pensiile militare

La evenimentul de marți de la sediul MAI s-a discutat și despre indemnizaţiile/sporurile care compun veniturile salariale ale personalului militar şi poliţiştilor din cadrul MAI.

Din comunicatul citat aflăm că s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate, potrivit Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară din acest an.

ADVERTISEMENT

”În privința legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat în dezbatere în Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a informat reprezentanții sindicatelor prezenți la întâlnire de faptul că va susține toate amendamentele formulate și asumate de instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord”, se mai arată în informare.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni