News

Salarii mai mari pentru medicii care luptă cu coronavirusul. Decizia anunțată de Guvern

06.04.2020 | 16:13
Salarii mai mari pentru medicii care lupta cu coronavirusul Decizia anuntata de Guvern
ADVERTISEMENT

Guvernul va aproba, în ședința de luni, proiectul de ordonanță de urgență prin care medicii și personalul medical implicați direct în lupta cu coronavirus vor beneficia de un „stimulent de risc”.

Stimulent pentru medicii din prima linie

Conform proiectului de act normativ, se va „aproba decontarea din fonduri europene aferente Programului operaţional ‘Capital Uman’, conform regulilor de eligibilitate stabilite la nivelul Programului şi respectiv a Ghidurilor Solicitantului, a unui stimulent de risc aplicat salariului existent pentru medici şi personal medical implicaţi direct în tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 precum şi decontarea echipamentelor şi materialelor de protecţie pentru lucrătorii de sănătate implicaţi direct în tratamentul COVID-19”.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre o sumă de aproximativ 500 de euro care să-i recompenseze pe medicii care-și riscă viața în spitalele care tratează cazurile de bolnavi cu COVID-19.

Totodată, proiectul prevede decontarea din fonduri europene aferente Programului operațional „Capital Uman” a subvențiilor acordate firmelor care și-au trimis angajații în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Guvernanții vor stabili și măsurile care vor fi luate pentru ajutorarea persoanelor nevoiașe, care nu pot face față crizei fără ajutor.

Extrem de important, în cadrul ședinței va fi analizat proiectul de rectificare bugetară, conform Premierului Ludovic Orban, anunță AGERPRES.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul stimulării medicilor în urmă cu câteva zile: „Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.

Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

ADVERTISEMENT

Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”.

ADVERTISEMENT