ADVERTISEMENT
News

Salarii majorate considerabil pentru unele categorii de bugetari în plină epidemie de coronavirus

Autor: Adrian Ilie | 07.04.2020 | 18:51
Salarii majorate considerabil pentru unele categorii de bugetari în plină epidemie de coronavirus
Legea a fost adoptată de Camera Deputaților/ Foto: Hepta

Camera Deputaților a votat, vineri, majorarea consistentă a salariilor din unele instituții publice, majorările prevăzând inclusiv dublări de salarii. Majorările survin  în contextul în care economia este puternic afectată de epidemia de coronavirus, iar în sectorul privat mulți oameni au fost trimiși în șomaj sau primesc sume mici pentru șomaj tehnic, scrie Mediafax.

ADVERTISEMENT

Majorare salarială de 100%

Camera a adoptat,  în calitate de for decizional, un proiect de modificare a Legii salarizării în sectorul public prin care angajații mai multor instituții au primit sporuri consistente la salariu.

Astfel, salariații de la Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale vor primi salarii duble de acum încolo.

ADVERTISEMENT

De o majorare cu 20% beneficiază angajații de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Autoritatea Rutieră Română și Autoritatea Navală Română.

Toate aceste categorii vor primi lefurile majorate din luna mai.

Mai puțin urgentă a fost socotită creșterea lefurilor angajaților din cadrul bibliotecilor naționale sau de importanță națională, precum și din muzeele de importanță națională pentru care majorarea de 30% se va aplica începând  din luna august.

ADVERTISEMENT

Majorările de salarii, în momentul în care avem un milion de contracte de muncă suspendate, în care cele mai mari salarii din șomajul tehnic ajung la maximum 2.300 de lei,  nu  sunt normale pentru criză. Aceste majorări sunt total atipice în acest context”, a declarat consultantul financiar Adrian Bența, pentru Mediafax.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!