News

Salarii mărite la Metrorex. Sunt vizați 5500 de angajați de la metrou. Ce sume vor primi

30.10.2020 | 20:41
Salarii marite la Metrorex Sunt vizati 5500 de angajati de la metrou Ce sume vor primi
Salarii mărite la Metrorex. Sunt vizați 5500 de angajați de la metrou. Ce sume vor primi. Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

S-au anunțat salarii mai mari pentru angajații de la Metrorex. Este vorba de sume mărite la 1 noiembrie 2020 pentru cei care lucrează la metrou.

5500 de salariați ai regiei care administrează metroul din Capitală urmează să primească creșteri cuprinse între 150 și 1.575 de lei.

ADVERTISEMENT

Au apărut și probleme. Consiliul de Administrație (CA) spune că nu este de acord cu această mărire salarială aprobată de directorul Metrorex cu sindicatele.

Salarii mai mari la Metrorex. Vor beneficia 5500 de angajați

Se pare că decizia a fost luată în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă. Aproape 5.500 de salariați ai Metrorex  ar urma să aibă salarii mărite cu sume generoase, în plină criză economică.

ADVERTISEMENT

Membrii CA spun că nu sunt de acord cu rezultatul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021. Acest contract a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă, potrivit Digi24.

Metrorex estimează pentru acest an o pierdere de 328 milioane de lei. Un mecanic  de la metrou poate câștiga un salariu de 5000 de lei lunar, iar un technician telecomunicații se apropie de 5800 lei.  Pentru o persoană aflată într-o funcție de conducere, salariul poate ajunge la 10.000 de lei, notează evz.ro.

ADVERTISEMENT

Venitul mediu în România este de aproximativ 3.200 de lei, iar al unui angajat Metrorex ajunge la 5.400, conform datelor din 2019.

Vă amintim că, recent, s-a pus în discuție restricționarea numărului de pasageri la orele de vârf. Acest lucru era anunțat într-un comunicat al Metrorex.

ADVERTISEMENT

“Urmare a evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire cu Covid şi a urgenţelor medicale, în cadrul acţiunilor comune de cooperare, în data de 14.10.2020, la sediul Metrorex a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai ISUB-IF, ai Poliţiei Metrou, şi ai firmelor împreună cu reprezentanţii Metrorex. În cadrul întâlnirii, în urma analizelor efectuate s-au concluzionat următoarele: personalul medical care efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite; personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex, vor asigura protecţia zonei de intervenţie; Personalul de pază susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita după caz, accesul călătorilor în staţiile de metrou pentru evitarea supraaaglomerării“, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT