ADVERTISEMENT
News

Salariile angajaților DSP s-au mărit considerabil în perioada coronavirus. Cât au ajuns să câștige

Autor: Adrian Baciu | 07.08.2020 | 11:46
Salariile angajaților DSP s-au mărit considerabil în perioada coronavirus. Cât au ajuns să câștige
Salariile angajaților DSP s-au mărit considerabil în perioada coronavirus. Cât au ajuns să câștige. Sursa foto: dspalba.ro

Angajații DSP din România, o instituție extrem de solicitată în perioada pandemiei de coronavirus, au salarii mărite considerabil în raport cu lunile trecute.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Guvernul condus de Ludovic Orban vrea să adopte în ședința de vineri o ordonanță de urgență prin care să introducă sporuri la salarii astfel încât să atragă specialiști la DSP-uri și să îi motiveze pe angajații prefecturilor să se lupte cu epidemia de coronavirus.

Astfel, în urma acestor acte normative, sporurile salariale pentru o bună parte dintre angajații acestor direcții vor fi indexate cu până la 40%.

ADVERTISEMENT

Salarii mai mari pentru angajații DSP în perioada coronavirus. Cât au ajuns să câștige

Conform Știripesurse, muncitorii din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 beneficiază deja de un spor calculat la salariul de bază.

Conform acestui set de reglementări, directorul executiv şi directorii executivi adjuncți beneficiază de un spor la salariul de bază de 40%.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe funcționarii publici încadrați în serviciul de control în sănătate publică, aceștia beneficiază de un spor la salariul de bază de 30%.

Venituri mai mari și pentru angajații prefecturilor

De asemenea, sursa citată mai notează că personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la Capitolul 51.01 „Autorități Publice și Acțiuni Externe”, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului.

ADVERTISEMENT

Personalul din instituțiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin ordin al prefectului la propunerea motivată a șefului nemijlocit din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care au presupus un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă.

USR critică aceste majorări ale Guvernului

Uniunea Salvați România (USR), prin vocea deputatului Claudiu Năsui, critică dur aceste majorări pregătite de Guvernul Orban.

ADVERTISEMENT

”Dacă dorința de relansare a economiei este cu adevărat o prioritate pentru România, atunci acțiunile noastre ar trebui să arate total opus. Aflăm că se pregătește un OUG pentru a crește salariile angajaților din DSP: șefii ar urma să primească măriri de 40%, iar ceilalți funcționari o mărire de 30%.

Cum este motivată această creștere? Cert este că nu în baza performanțelor. Nu trece ziua fără să mai aflăm de o calamitate pusă în seama DSP.

ADVERTISEMENT

De la telefoane la care nu răspunde nimeni cu orele, la ambulanțe care ar trebui trimise și se lasă așteptate cu zilele, probe fiziologice trimise prin curier fără a fi marcate ca atare, iar acestea sunt doar câteva exemple”, scrie deputatul USR pe Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!