ADVERTISEMENT
News

Salariile bugetarilor au fost plafonate. Cîțu: ”Economie de 17,6 miliarde de lei în 2021”

Autor: Adrian Baciu | 30.12.2020 | 18:35
Salariile bugetarilor au fost plafonate. Cîțu: ”Economie de 17,6 miliarde de lei în 2021”
Salariile bugetarilor au fost plafonate. Cîțu: ”Economie de 17,6 miliarde de lei în 2021”. Sursa foto: colaj Fanatik

Proiectul unei OUG care viza mai multe măsuri de austeritate pentru 2021, pus în dezbatere recent, s-a materializat miercuri. Astfel, salariilor bugetarilor au fost plafonate la nivelul lunii decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, cel care a susținut o declarație de presă la finalul ședinței de Guvern de miercuri, una în care s-au luat mai multe măsuri extrem de importante pentru populație.

Astfel, în urma acestor decizii, de la 1 ianuarie 2021, Guvernul va îngheţa salariile de bază, sporurile, indemnizațiile, primele acordate bugetarilor, la nivelul lunii decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Salariile bugetarilor au fost plafonate de Guvernul Cîțu: ”Economie de 17,6 miliarde de lei în 2021”

Premierul Florin Cîţu a anunțat, miercuri, că salariile și sporurile de care beneficiază personalul din administrația publică centrală şi locală, inclusiv cei care ocupă funcții de demnitate publică, se vor menţine anul viitor la nivelul celor din decembrie 2020.

”În ceea ce privește Ordonanţa iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, aceasta reprezintă o economie la buget de aproape 17,6 miliarde de lei pentru anul 2021.

ADVERTISEMENT

La primul articol: se menţin în cuantum brut salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv personalul care ocupă funcţii de demnitate publică şi funcţii asimilate acestora, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020.

Acesta este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei”, a precizat prim-ministrul Florin Cîțu, după ședința de Guvern.

ADVERTISEMENT

Cîțu: ”În 2020 nu au fost tăieri. Nu vor fi nici acum”

Primul-ministru a ținut să liniștească populația și a spus că nu se pune problema unor tăieri de salarii în acest sector al angajaților plătiți de stat.

”În anul 2020 nu ne-am atins de veniturile nimănui în sectorul public şi am avut măsuri pentru a susţine sectorul privat. Nici acum nu venim cu nicio tăiere, nu se întâmplă nimic cu veniturile din sistemul bugetar, rămân la nivelul din decembrie 2020 după ce a fost creştere anul trecut de 25% şi alte sporuri în mai multe sectoare.

ADVERTISEMENT

În anul următor, pentru a corecta aceste inechităţi şi a ne menţine într-un deficit bugetar de 7% trebuie să luăm această decizie. Urmează şi alte măsuri similare”, a mai declarat Florin Cîţu.

Din aceeași ordonanță menționată de premierul Cîțu mai aflăm că se mențin voucherele de vacanță în cuantum de 1.450 lei.

ADVERTISEMENT

O altă prevedere se referă la punctul de amendă: ”Punctul de amendă rămâne la valoarea de 145 lei, nu se modifică”, a mai spus Cîțu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!