Fotbal international

Salariile românilor din Serie A! Vlad Chiricheș și Romario Benzar sunt cel mai bine plătiți jucători de la echipele lor

10.09.2019 | 12:46

Așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, Serie A este campionatul de top unde fotbalul românesc este cel mai bine reprezentat. Patru fotbaliști români joacă în Italia, iar salariile lor îi poziționează printre cei mai importanți jucători ai cluburilor la care sunt legitimați. Ștefan Radu este cel mai bine plătit stranier, câștigând 1,4 milioane de euro pentru fiecare jucat în tricoul “biancoceleste” al lui Lazio.

Salariile fotbaliștilor români din Serie A

Ștefan Radu este cel mai bine plătit fotbalist român din Serie A, cu 1,4 milioane de euro, dar și ceilalți 3 stranieri sunt răsplătiți pe măsură pentru fiecare sezon jucat în Peninsulă. Odată cu transferul la Sassuolo, Vlad Chiricheş a devenit cel mai bine plătit jucător al formației “neroverdi”, cu 1 milion de euro pe an, la egalitate cu Domenico Berardi și Andrea Consigli, fotbaliști de bază la Sassuolo.

  • Ștefan Radu (Lazio) – 1,4 milioane de euro anual
  • Vlad Chiricheș (Sassuolo) – 1 milion anual
  • Romario Benzar (Lecce) – 1 milion anual
  • Ionuț Radu (Genoa) – 800 de mii anual

Romario Benzar a ajuns în această vară la Lecce, club ce a plătit 2 milioane de euro celor de la FCSB pentru serviciile fundașului lateral, iar românul a intrat direct în topul celor mai bine plătiți jucători ai clubului. 1 milion de euro câștigă Benzar la formația “gialorossi”, sumă ce îl plasează pe primul loc în top, la egalitate cu mijlocașul Gianneli Imbula și vârful Khouma Babacar. Răscumpărat în această vară de Inter, Ionuț Radu a fost împrumutat la Genoa pentru continuitate sportivă. Salariul căpitanului naționalei de tineret este de 800 de mii de euro, fiind al 11-lea cel mai bine plătit jucător al clubului, la 22 de ani.

Salariile jucătorilor din Serie A
Salariile jucătorilor din Serie A

Serie A, campionatul de top cu cei mai mulți români

Serie A este campionatul de top în care fotbaliștii români par că se simt cel mai bine. În Premier League sunt legitimați 2 fotbaliști, Tudor Băluță, la Brighton și Mihai Dobre, la Bournemouth, ambii evoluând în acest sezon la echipele de tineret. Aceeași situație se înregistreză și în Franța, unde Tătărușanu este rezervă la Lyon, iar Vergiliu Postolachi nu prinde minute la Lille. În prima ligă din Spania, Cristi Ganea este singurul stanier român legitimat la o echipă, Athletic Bilbao, în Germania este doar Alex Maxim, la Mainz, iar în Olanda, Răzvan Marin evoluează la Ajax.

În Italia, lucrurile stau mai bine, patru fotbaliști români fiind legitimați la cluburi din Serie A, iar Ștefan Radu, Romario Benzar și Ionuț Radu au bifat prezențe în primele două runde, același lucru fiind așteptat și în cazul lui Vlad Chiricheș, odată cu transferul la Sassuolo.