Sport

Salariu astronomic pentru Erling Haaland la Manchester City. Este cel mai bine plătit fotbalist din Premier League

Erling Haaland are un salariu uriaș la Manchester City. Cu bonusurile aferente, atacantul norvegian câștigă aproape 900.000 de lire sterline pe săptămână.
07.10.2022 | 09:30
Salariu astronomic pentru Erling Haaland la Manchester City Este cel mai bine platit fotbalist din Premier League
Erling Haaland are un salariu uriaș la Manchester City. Norvegianul este cel mai bine plătit fotbalist din Premier League. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Erling Haaland doboară record după record în tricoul lui Manchester City. În ultima partidă din Champions League, vârful norvegian a marcat o „dublă” în meciul cu FC Copenhaga și i-a depășit pe Luis Suarez și Rivaldo la numărul de goluri înscrise în Champions League.

Erling Haaland, salariu uriaș la Manchester City

Erling Haaland a sosit în vară la Manchester City de la Borussia Dortmund pentru 60 de milioane de euro. Norvegianul s-a acomodat rapid în lotul condus de Pep Guardiola și a ajuns la 19 goluri în 12 partide pentru „cetățeni”.

ADVERTISEMENT

Performanțele înregistrate îl fac pe Haaland cel mai bine plătit fotbalist din Premier League. Norvegianul are un salariu de bază apropiat de ceilalți fotbaliști cu nume de la Manchester City, însă bonusurile, aproape garantate ale lui Haaland, îl propulsează pe locul 1 în topul celor mai bine plătiți fotbaliști.

Cu tot cu bonusuri, salariul lui Erling Haaland la City se apropie de 900.000 de lire sterline pe săptămână, cel mai mare salariu de la Manchester City și din Premier League, potrivit Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland ar putea ajunge la 45 de milioane de lire sterline pe sezon

Erling Haaland a impresionat în meciul de foc cu Manchester United, în care a reușit să înscrie de 3 ori în poarta apărată de David de Gea. De asemenea, vârful norvegian a reușit să înscrie câte un hat-trick în 3 partide în acest sezon.

Datorită bonusurilor pe care le încasează, Erling Haaland ar putea ajunge la un salariu de 45 de milioane de lire sterline pe sezon.

ADVERTISEMENT

Deși suma este foarte mare, situația este convenabilă și pentru oficialii de la Manchester City care au plătit „doar” 60 de milioane de euro pentru transferul atacantului, iar acesta se dovedește a fi decisiv în majoritatea meciurilor. Cota de piață a lui Erling Haaland se ridică la 150 de milioane de euro, conform Transfermarkt.

Erling Haaland, omul-record al lui Manchester City

Erling Haaland a doborât mai multe recorduri în tricoul celor de la Manchester City. Fostul atacant al Borussiei Dortmund și al lui Salzburg a marcat de trei ori în poarta celor de la United.

ADVERTISEMENT

A fost pentru prima oară din 1970 când un fotbalist din lotul lui Manchester City înscrie de 3 ori în poarta „diavolilor roșii”. Mai mult decât atât, norvegianul a avut nevoie de doar 8 meciuri pentru a înscrie hat-trick în 3 meciuri diferite.

Astfel, l-a egalat pe legendarul Cristiano Ronaldo. Tot de 3 ori a înscris hat-trick și portughezul, însă acesta are la activ 232 de confruntări în campionatul englez.

  • 150 de milioane de euro este cota de piață a lui Erling Haaland, conform Transfermarkt
  • 19 goluri în 12 partide are Haaland la Manchester City.
ADVERTISEMENT