News

Salariu de cioban peste ofertele corporațiilor din București! Câţi bani se dau pentru a urca oile la munte

06.05.2020 | 11:12
Salariu atractiv pentru ciobani. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Salariu de cioban peste ofertele corporațiilor din București! Aici s-a ajuns în căutarea oamenilor care știu meserie. Un oier din zona Sibiului nu a ezitat și a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care a anunțat că este gata să plătească bani grei celor care vor să se angajeze ca ciobani.

Salariu de cioban peste ofertele corporațiilor din București!

”Caut ciobani pentru miei la munte, lunile iunie, iulie și august. Munți de vârf, se umblă numai la gol (nu la pădure).

ADVERTISEMENT

Salariu: 4500 lei/lună în mână și carte de muncă. Anunțul se adresează doar oamenilor de meserie și serioși”, este anunțul postat de Pavel Stoian, proprietarul unui centru de colectare ovine.

4500 de lei ca să urci cu oile la munte

După cum se arăta încă din cerințe, oierul a încercat să se ferească de cei care știau meserie numai teoretic. Nu puțini au fost cei care l-au contactat ademeniți de mirajul unor asemenea încasări.

ADVERTISEMENT

”Eu nu am nevoie de un om lângă oi, eu am nevoie de ciobani adevărați care să știe meserie. Nu toți oamenii care stau lâng[ oi sunt și ciobani, cum nu toți cei dintr-un spital sunt doctori care operează.

Telefoane și întrebări au fost peste o sută, vă spun sincer. Doar că eu îmi dau seama imediat despre ce e vorba și cu cine stau de vorbă.

ADVERTISEMENT

Eu am ciobănit din tinerețe, știu cu ce se mănâncă meseria asta. Am intrat în ciobănie la 12 ani și am făcut-o până la 30. Eram bărbat în toată forța”, a spus Pavel Stoian exclusiv pentru FANATIK, atunci când l-am sunat să-l întrebăm despre această ofertă.

Concret, acesta caută ciobani care să însoțească oile la munte pe durata verii. Vorbim de 3 luni de zile, dar vremea poate schimba totul într-o clipă. Banii sunt plătiți pe cartea de muncă, ceea ce înseamnă că statul urma să colecteze taxe și impozite.

ADVERTISEMENT

„Oferta este cât se poate de reală. Eu am calculat salariul în funcție și de cât scutesc la furajare, nu mă interesează ofertele de pe piață.

Dar vă spun sincer că e greu să găsești oameni buni, oameni în stare să câștige banii ăștia. Din păcate, ciobani de meserie mai sunt foarte puțini, sunt îmbătrâniți”, a mai adăugat Pavel Stoian.

De zece oameni avea nevoie oierul. Adică nu mai puțin de 450 de milioane pe care era dispus să le plătească lunar celor care se dovedeau capabili să strunească turma. În total, aproape 1 miliard și jumătate.

„Am găsit 6 oameni, dar să știți că nu în urmă anunțului. Vorbim despre cunoștințele mele, despre oameni alături de care eu am ciobănit în trecut.

Alți 4 au fost selectați. Probabil că 3 luni vor lucra pentru mine. Dacă dă bruma mai repede, iarba se înroșește, trebuie să coborâm.

Acum discutăm despre o altă transhumanță, nu mai e ca cea de pe vremuri. Mâncarea se duce sus cu camioanele, nici nu mai avem măgari”, a mai zis acesta.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: