Fotbal intern

Salariu de mizerie pentru noua speranță a lui Dinamo. Cu cât îl plătește Ionuț Negoiță pe Ahmed Bani

13.08.2020 | 16:39
Salariu de mizerie pentru noua speranta a lui Dinamo Cu cat il plateste Ionut Negoita pe Ahmed Bani
Salariu de mizerie pentru noua speranță a lui Dinamo. Cu cât îl plătește Ionuț Negoiță pe Ahmed Bani. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Gabriel Răduță, fostul șef al Academiei Dinamo, a spus care sunt sumele încasate de fotbaliștii tineri de la club. Conform lui Răduță, Ahmed Bani (17 ani), jucător adus anul trecut la prima echipă, a primit la un moment dat un salariu de numai 1.000 de lei.

”Este îmbucurător faptul că sunt aduși la prima echipă jucători de la Academia lui Dinamo. Șeful de la scouting (n.r. – Marius Iorga) a spus că Ahmed Bani nu e de Liga 1. Când era la juniori, eu îl forțam la doi ani mai sus. Nimeni nu i-a dat nicio șansă, au râs de mine că îl forțam. Era un copil care nu avea o talie foarte bună, dar acum s-a înălțat și are mai multă forță.

ADVERTISEMENT

Cu Ahmed a fost greu. A trebuit să merg să vorbesc cu antrenorii, conducătorii, iar acum văd că este copilul în care Dinamo își pune bazele”, a declarat Răduță.

Salariu de 1.000 de lei pe lună pentru Ahmed Bani

Chiar dacă nu mai este angajatul clubului din Ștefan cel Mare, Gabi Răduță ține în continuare legătura cu antrenorul Gigi Mulțescu, recomandându-i acestuia tinerii jucători ce ar putea fi promovați la prima echipă.

ADVERTISEMENT

”Eu vorbesc foarte mult cu Gigi Mulțescu, am vorbit și ieri, am vorbit și despre întoarcerea acestor jucători împrumutați de care nu știa nimeni. I-a văzut la televizor și a zis că sunt foarte talentați. L-a luat la echipa mare pe Bani, îl place foarte mult.

Eu l-am lăsat cu 1.000 de lei pe lună la Dinamo, dar nu știu cât are acum. Eu așa știu. Poate lucrurile s-au schimbat între timp.

ADVERTISEMENT

Poate i-au mai pus 500 de lei, nu știu. Copilul nu s-a uitat niciodată la bani, nu a pus presiune să i se mărească contractul. A fost focusat ca să joace la Dinamo”, a spus Gabi Răduță, conform celor de la Prosport.

Andrei Ahmed Mustafa Bani, româno-iordanian, este băiatul impresarului Akram, care are multe conexiuni în ceea ce privește transferurile în lumea arabă. Fotbalistul este mijlocaș de bandă. Jucătorul a fost adus la prima formație a lui Dinamo de la Academia clubului în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT
  • 7 meciuri a bifat Bani pentru Dinamo în Liga 1, 4 dintre ele în play-out. A reușit să marcheze un gol în jocul contra Academicii Clinceni, 3-1

Centrul de Copii și juniori de la Dinamo are un nou șef

Emil Ursu a fost numit noul șef al Centrului de Copii și juniori de la Dinamo. „Am preluat deja această funcție. Obiectivele rămân aceleași care au fost mereu la Dinamo: promovarea jucătorilor la echipa mare și să ne batem la campionat la toate grupele de vârstă.

Acum, noi ne punem speranțele în jucători, dar cei care sunt la prima echipă trebuie să îi promoveze, ei sunt cei care decid. Eu am lucrat atât timp la Dinamo, am fost nouă ani la echipa a doua, în Liga 2, dar erau alte condiții și alți jucători pe vremea aia”, a declarat Emil Ursu. El i-a lansat pe Ciprian Marica, Nicolae Mitea, Adrian Ropotan, Radu Ștefan sau Cristi Pulhac.

ADVERTISEMENT
Tags: