News

Salariu record! Câți bani câștigă Pep Guardiola la Manchester City după ce și-a prelungit contractul

21.11.2020 | 18:07
Salariu record Cati bani castiga Pep Guardiola la Manchester City dupa ce sia prelungit contractul
Salariu record! Câți bani câștigă Pep Guardiola la Manchester City. Sursa foto: ManCity.com
ADVERTISEMENT

S-a aflat câți bani câștigă Pep Guardiola la Manchester City. Antrenorul va rămâne pe Ehidad Stadium până în 2023 și va primi o remunerație anuală de 22 de milioane de euro. 

Fostul manager de la FC Barcelona a ajuns la Manchester City în 2016 și a cucerit deja opt trofee majore cu gruparea de pe Etihad Stadium. El avea contract până în 2021.

ADVERTISEMENT

Odată cu extinderea pe doi ani a șederii sale în Premier League, Guardiola speră să îl convingă și pe argentinianul Lionel Messi să o lase pe Barcelona și să i se alăture la City.

Câți bani câștigă Pep Guardiola la Manchester City: 22 de milioane de euro pe an

Fostul antrenor de la FC Barcelona și Bayern Munchen nu a reușit să câștige Liga Campionilor cu Manchester City, deși se află deja în cel de-al cincilea sezon petrecut pe Etihad. Cu toate acestea, șeicii care finanțează gruparea din nord-vestul Angliei au fost impresionați de reușitele catalanului.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 49 de ani, Guardiola a câștigat 181 dintre cele 245 de partide pe parcursul cărora a condus-o pe City și a adus în vitrina clubului câte un trofeu la fiecare 31 de partide disputate, performanța suficient de semnificativă pentru a-i aduce catalanului o prelungire contractuală cu o mărire generoasă de salariu.

Conform podcastului Transfer Window, citat de publicația SI, remunerația lui Guardiola a crescut de la 17 milioane de euro la 22 de milioane, iar modificarea a intrat în vigoare imediat după semnarea contractului. Mai mult decât atât, dacă Guardiola reușește să își ducă înțelegerea la bun sfârșit, va primi în 2023 un bonus echivalent cu un salariu. Adică va mai încasa încă 22 de milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Cine este cel mai bine plătit antrenor din Europa și cât câștigă

Pe lângă acest bonus, Guardiola are și o primă generoasă pentru câștigarea UEFA Champions League. Dacă reușește să o facă pe City să fie Regina Europei, catalanul va încasa 10 milioane de euro. Înainte de prelungire, valoarea acestui bonus era de 7,5 milioane. De asemenea, există specificat în contract că Guardiola poate deveni antrenorul lui New York City FC, club deținut de șeicii care patronează și gruparea din Manchester, odată cu expirarea contractului proaspăt prelungit.

Noul salariu pe care îl va încasa Pep Guardiola este unul impresionant, însă nici nu se compară cu cel primit de Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid. Acesta este plătit de gruparea de pe Wanda Metropolitano cu 40,5 milioane de euro pe an!

ADVERTISEMENT
  • 22.000.000 de euro pe an va încasa Guardiola de la Manchester City
  • 40.500.000 de euro primește cel mai bine plătit antrenor din Europa, Diego Simone
  • Opt trofee majore a cucerit Guardiola cu gruparea de pe Etihad Stadium
  • 10.000.000 de euro este prima pe care catalanul o poate încasa dacă reușește să ia Liga Campionilor cu City
ADVERTISEMENT