Sport

Salariul astronomic pe care îl are Robert Lewandowski la Barcelona. Reacție genială a lui Julian Nagelsmann

În ciuda problemelor financiare pe care le are, FC Barcelona și-a permis transferul lui Robert Lewandowski. Mai mult, catalanii îi oferă atacantului un salariu exorbitant.
20.07.2022 | 13:45
Salariul astronomic pe care il are Robert Lewandowski la Barcelona Reactie geniala a lui Julian Nagelsmann
În ciuda problemelor financiare pe care le are, FC Barcelona și-a permis transferul lui Robert Lewandowski. Mai mult, catalanii îi oferă atacantului un salariu exorbitant. Sursă foto: laregione.ch
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen va primi în schimbul golgeterului său 45 de milioane de euro, plus un bonus de 5 milioane de euro în funcție de performanțele polonezului în tricoul blaugrana.

Barcelona îi oferă un salariu uriaș lui Robert Lewandowski

Transferul lui Robert Lewandowski la Barcelona a surprins pe multă lume ținând cont de faptul că gruparea de pe Camp Nou se confruntă cu o criză financiară uriașă, iar cireașa de pe tort în toată această afacere este salariul fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Deși inițial s-a vorbit de un venit net de 9 milioane de euro anual, jurnalistul polonez Mateusz Borek a dezvăluit că de fapt atacantul care va împlini peste o lună 34 de ani va încasa mult mai mult pe Camp Nou.

”A căutat altă provocare, a vrut să joace pentru Barcelona, dar asta nu înseamnă că va câștiga mai puțini bani. În primele trei stagiuni, va primi 30 de milioane anual brut, 15 milioane net, plus diferite bonusuri. Doar al patrulea sezon va fi diferit. 7,5 milioane net, la 37 de ani”, a spus Borek.

ADVERTISEMENT

Barcelona i-a oferit lui Lewandowski un contract pe patru sezoane, cu două mai mult decât primea de la Bayern Munchen, și i-a pus o clauză de reziliere în valoare de 500.000.000 de euro.

Nagelsmann nu înțelege de unde are Barcelona bani

Tocmai aceste cifre amețitoare pentru un jucător aflat mai degrabă la final de carieră îl intrigă pe antrenorul campioanei Germaniei, Julian Nagelsmann, care nu înțelege de unde a făcut Barcelona rost de bani.

ADVERTISEMENT

”Singurul club care nu are bani cumpără toți jucătorii pe care-i vrea. Nu știu cum. E straniu”, a declarat cu umor tehnicianul lui Bayern Munchen, care acum este nevoit să caute un înlocuitor pentru internaționalul polonez.

La finalul lunii iunie, Barcelona a anunţat că a vândut 10% din drepturile TV ale clubului pentru următorii 25 de ani. Catalanii primesc 207.500.000 de euro pentru această afacere, dar este posibil să mai scoată procente la vânzare în perioada următoare. Practic, această variantă este ultima carte pe care Joan Laporta o poate juca pentru a salva Barcelona.

ADVERTISEMENT

În tentativa de a scăpa de problemele financiare, catalanii au încheiat un acord cu Spotify, iar compania îşi va lega numele de cel al stadionului şi sigla va ajunge pe tricourile de joc. Pentru denumirea “Spotify Camp Nou”, Barcelona şi-a asigurat 500.000.000 de euro, bani din contractul care se întinde pe următorii 20 de ani. De asemenea, 280.000.000 de euro este plata din acordul prin care numele companiei va fi pus pe echipamentul de joc.

ADVERTISEMENT