Life

Salată bulgărească cu ingrediente multe și bani puțini. Rețeta completă

Cum să prepari rapid o salată bulgărească perfectă pentru zilele de vară. Este spornică și ai nevoie de ingrediente ieftine, care se găsesc foarte ușor.
16.07.2022 | 11:25
Salata bulgareasca cu ingrediente multe si bani putini Reteta completa
Rețetă salată bulgărească. Foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Salata bulgărească este un preparat numai bun pentru vară. Sățioasă și ușor de gătit, se presupune că își are originile în industria turistică din Șopluk, Bulgaria. Cu toate că Serbia și Macedonia nu sunt de acord cu această ipoteză, în România, așa a început să fie cunoscută.

Salată bulgărească gata în câteva minute. De ce ingrediente ai nevoie?

Salatele de vară, răcoroase, sunt excelente pentru zilele călduroase. Este și cazul salatei bulgărești, un preparat sățios, care se face din ingrediente multe, dar care sunt la un preț foarte accesibil.

ADVERTISEMENT

În plus, poate fi gata în mai puțin de un minut, mai ales dacă ai și rețeta potrivită. Astfel, pentru această salată bulgărească ai nevoie de următoarele, câțiva castraveți potriviți, nu foarte mari, roșii, pot fi cherry, care au deja mărimea potrivită, însă pot fi folosite și roșii normale, de mărime medie, un ardei mare și o ceapă verde.

De altfel, mai sunt necesare: o bucată de brânză telemea, aproximativ 150 de grame, 50 de ml de ulei, sare și piper. Dacă dorești, mai poți adăuga oțet, după gust, și pătrunjel tocat, o legătură.

ADVERTISEMENT

Pașii care trebuie urmați pentru prepararea salatei bulgărești

Pentru început, asigură-te că ai spălat foarte bine toate legumele. După aceea, curăță castraveții de coajă sau îi poți lăsa așa, în funcție cum preferi. Taie-i apoi felii, amestecă-i cu sare și pune-i într-un bol.

Ceapa se curăță și se taie julienne și se adaugă peste castraveții tăiați anterior. Curăța ardeiul de cotor și de semințe și taie-l felii subțiri.

ADVERTISEMENT

Roșiile se taie și se pun, la rândul lor, cu celelalte legume. Pătrunjelul se mărunțește și se presară în salata bulgărească.

Totul se amestecă foarte bine și, după gust și obișnuință, se asezonează cu sare, ulei, piper și oțet. Telemeaua se rade până se acoperă în totalitate legumele.

ADVERTISEMENT

La final, se poate lăsa la frigider pentru a fi servită rece sau poate fi mâncată imediat.

Tags: