Salata care te ajută să scapi de stres și controlează tensiunea arterială. E perfectă pe timp de vară. Are foarte multe beneficii pentru sănătate, motiv pentru care este recomandată de foarte mulți medici nutriționiști.
Salata care te face să stai departe de stres și are un rol major în controlul tensiunii arteriale. Este ideală în sezonul cald. Și unde mai pui că se face extrem de ușor și nu are nevoie nici de foarte multe ingrediente.
Foarte multe gospodine aleg ca în timpul zilelor cu caniculă să consume ceva rapid și simplu de realizat. Unul dintre preparatele culinare constă în amestecarea de legume, fructe și verdețuri cu puțin ulei de măsline sau floarea soarelui.
Așa se face că vinetele coapte în stil turcesc sunt perfecte de savurat când temperaturile sunt ridicate. Salata are toate atuurile pentru a deveni una cele mai sănătoase și bune rețete, mai ales că merge servită și ca aperitiv rece.
Mai mult decât atât, nutriționiștii spun că elimină stresul din viața oamenilor. Vinetele coapte au un aport caloric scăzut şi sunt bogate în fier, calciu și fitonutrienţi care au un rol major în îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.
Salata de vinete coapte impulsionează activitatea creierului, ceea ce înseamnă că stimulează memoria. În plus, specialiștii transmit că fitonutrienţii previn daunele cauzate de radicalii liberi celulelor neuronale și implicit protejează creierul.
Acest preparat are în compoziția lui acid folic și magneziu, minerale importante pentru funcționarea creierului și procesele cognitive. Leguma protejează inima şi scade nivelul de colesterol rău din organism.
Vinetele mai conțin și bioflavonoizi care controlează tensiunea arterială ridicată şi alungă stresul. Pentru a păstra proprietăţile curative naturale bucătarii spun că aceste legume trebuie neapărat să se coacă, apoi se amestecă cu doi gogoșari, care au fost la rândul lor pe grătar.
O ceapă roșie se dă prin răzătoarea mică. Ulterior, se amestecă bine toate legumele și se adaugă 50 de ml de ulei de floarea soarelui. Se toacă o legătură de pătrunjel tocat, care se pune peste și se condimentează cu sare, în funcție de gustul fiecăruia. Se servește simplă sau cu pâine prăjită.