Mai exact, este o alternativă numai bună la clasicii ardei în oțet, asta pentru că se potrivește de minune la tot felul de preparate culinare.
Acest produs trebuie neapărat pregătit de gospodine pentru că poate fi folosit la ciorbe și la tot felul de alte mâncăruri fiind un deliciu în zilele reci de iarnă.
Pentru a pregăti rețeta de salată de ardei iuți și ceapă este necesară mai bine de o oră, dar la final preparatul va fi unul genial.
Rețetă salată de ardei iuți cu ceapă, un preparat perfect pentru iarnă
Mai mult decât atât, rețeta se poate realiza în mai multe feluri. Unele gospodine folosesc ceapă roșie, în loc de cea albă sau se poate adăuga chiar și ardei kapia.
Tot ce ai nevoie pentru a trece la treabă sunt numai ingredientele de mai jos:
- 1 kg de ardei iuți
- 1 kg de ceapă
- 500 ml apă
- 500 ml oțet
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de sare
- boabe de piper
- semințe de coriandru și de muștar
- ienihabar.
Mod de preparare salată de ardei iuți și ceapă în oțet. Cum se face:
- Primul pas de care trebuie să ținem cont este să avem legumele spălate
- De la ardei trebuie știut că se taie codița
- Ceapa se curăță de foi și se lasă deoparte
- Ardeii iuți se feliază cu ajutorul robotului sau cu cuțitul
- Ceapa se feliază și ea și se amestecă cu ardeii
- Se lasă deoparte legumele și se trece la siropul salatei
- Apa, oțetul, sarea, zahărul și condimentele se pun într-o oală, pe foc. Se țin la fiert circa 1-2 minute
- Ardeii și ceapa se pun în borcanele care au fost sterilizate dinainte
- Amestecul de apă și oțet se toarnă fierbinte în borcane
- Pont: sub borcane trebuie să stea un cuțit în timp ce se toarnă apa cu oțet pentru că altfel riscă să se spargă
- Se pun capacele și se lasă borcanele la răcit acoperite cu un prosop curat
- A doua zi când s-au răcit se pot duce în cămară. Spor la treabă!