Castraveții se numără printre legumele care merg de minune în salate, de aceea rețeta recomandată pentru joi, 15 octombrie 2020, îi va cuprinde în cea mai mare proporție. Mai exact, aceștia vor face parte dintr-o rețetă de salată ideală în sezonul rece.
Aceste legume murate și tăiate rondele sau fâșii merg de minune la tot felul de preparate culinare, castraveții fiind nelipsiți când vine vorba de mâncare de cartofi, fasole bătută sau carne de porc la grătar. Așadar, este bine să fie conservați pentru iarnă.
Salata de castraveți de astăzi va fi una simplă și rapidă care nu are nevoie de foarte multe ingrediente sau migală. Rețeta este perfectă iarna, însă se poate consuma și în restul anului, mai ales că ingredientele se găsesc în magazine indiferent de anotimp.
Rețetă de salată de castraveți la borcan. Ingrediente
- 800 grame de castraveți
- 200 grame de morcov
- 3 căței mari de usturoi
- 1-2 ardei iuți, de preferat de culoare roșie
- 25 grame de zahăr
- 20 grame de sare fină
- 70 ml oțet
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- o legătură de mărar.
Mod de preparare salată de castraveți, rețetă ideală iarna
- Legumele se spală bine și se taie în straturi fine. Se pot da prin răzătoarea mică pentru a avea aceleași dimensiuni
- Textura salatei va fi una crocantă și plăcută atunci când legumele sunt tăiate uniform
- Legumele se pun într-un castron încăpător peste care se va adăuga zahărul, sarea, uleiul și oțelul. Se amestecă bine
- Tot la acest pas se pune usturoiul tăiat mărunt sau dat prin presă
- De asemenea, ardeii iuți tăiați mici și mărarul tocat își vor găsi locul în castron. Se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn
- Castronul se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la rece peste noapte, la frigider
- Este foarte important ca ingredientele să se odihnească având timp să se întrepătrundă toată aromele
- Sarea și zahărul au timp în această perioadă să mai extragă din sucul legumelor
- Salata se poate consuma imediat sau se pune la borcane pentru sezonul rece
- Se adaugă în recipiente mai întâi legumele, apoi sosul lăsat de salată în castron
- Salata nu trebuie îndesată bine în borcane astfel încât să aibă suficient lichid
- Se înfiletează capacele borcanelor și se sterilizează circa 15 minute de când începe să fiarbă apa
- Recipientele se lasă la răcit pe o suprafață plană, învelite în prosoape
- Când s-au răcit de ajuns se poate pune în cămara răcoroasă alături de restul murăturilor și dulcețurilor
- Salata de castraveți este delicioasă și se poate pregăti în orice momentul al anului!