Life

Salată de sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Rețeta simplă și rapidă

Sfecla roșie este o legumă foarte sănătoasă și delicioasă, care merită pusă la păstrat pentru sezonul rece.
09.10.2021 | 13:31
Salata de sfecla rosie cu otet la borcan pentru iarna Reteta simpla si rapida
Salată de sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Rețeta simplă și rapidă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai simplă rețetă și în același timp, cea mai rapidă când cine vorba de sfecla roșie la borcan este dezvăluită de FANATIK în rândurile de mai jos.

Preparatul nu are niciun fel de conservat, totul fiind natural și gustos cu numai câteva ingrediente pe care, pun pariu, că le ai deja în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Rețetă de salată de sfeclă roșie și oțet, fără conservant

Tot ce mai trebuie să faci este să te apuci de treabă! La final vei avea o salată de sfeclă roșie și oțet care îți va încânta papilele gustative.

E foarte importantă sfecla, de aceea trebuie să ținem cont de felul în care arată atunci când vrem să o punem la borcane. Ea trebuie să fie coaptă bine, dar nu pălită.

ADVERTISEMENT

Mare atenție și la mucegai. E bine ca sfecla să fie mirosită înainte de a fi cumpărată din piață sau de la supermarket. Sfecla pentru acest preparat trebuie să aibă un miros plăcut.

Ingrediente necesare pentru salata de sfeclă roșie:

  • 1 kg de sfeclă roșie
  • 30-50 ml de oțet
  • 1 linguriță de sare.

Mod de preparare salată de sfeclă roșie cu oțet. Cum se face:

  1. Sfecla roșie se pun la cuptor necurățată. Fiecare bucată se învelește în hârtie de copt
  2. Sfecla se coace în suc propriu dacă tava în care stă este acoperită cu folie de aluminiu
  3. Coacerea durează aproximativ o oră, la 180 de grade Celsius. E gata când furculița intră ușor în ea
  4. Pont: sfecla se poate fierbe, în cazul în care nu aveți cuptor. Se lasă în apă până când se înmoaie
  5. Se lasă la răcit, apoi se curăță de coajă
  6. Se taie cubulețe sau în orice altă formă care vă place. Se poate da prin răzătoarea mică
  7. Oțetul și sarea se amestecă cu apă pentru a se realiza saramura
  8. Sfat: pentru a fi puțin dulce se poate pune zahăr sau o linguriță de miere
  9. Borcanele trebuie spălate și sterilizate, apoi se adaugă sfecla în ele și saramura
  10. Borcanele cu sfeclă se sterilizeaza la bain marie pentru 30-35 de minute
  11. Se lasă la răcit și apoi se pot pune în cămară
  12. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT