Salată de toamnă cu pere. Cum să prepari rețeta perfectă pentru acest sezon

Andreea Stanaringa   
în Stiri mondene
23/09/2020, 14:01
Salată de toamnă cu pere. Cum să prepari rețeta perfectă pentru acest sezon
Salată de toamnă cu pere. Cum să prepari rețeta perfectă pentru acest sezon. Sursa foto: foodstory.ro

Salata este potrivită pentru persoanele care vor să ia o masă ușoară și sănătoasă. Este delicioasă și există numeroase combinații pe care le poți încerca în bucătărie. Cea mai potrivită pentru acest anotimp este salata de toamnă cu pere, o rețetă inedită și simplu de făcut.

Ingrediente precum radicchio și andive sunt mai puțin cunoscute și, implicit, utilizate în România. Acestea vor oferi salatei un gust unic, pe care vei dori să îl experimentezi cât mai des. Totuși, nutriționiștii ne avertizează că salata verde nu este întotdeauna sănătoasă, așa că nu trebuie consumată în mod exagerat.

De asemenea, salata se servește cu un dressing pe bază de vinegretă sau maioneză. Salata este un preparat ușor de făcut și o variantă rapidă atunci când vrei să servești ceva fără prea multe calorii, perfectă pentru diete. Iată mai jos ingredientele de care ai nevoie pentru a crea salata sezonului, potrivit aflacum.ro.

Salată de toamnă cu pere. Cum prepari salata acestui sezon

După ce ai pus murături pentru iarnă, a venit timpul să te răsplătești cu o salată care îți va răsfăța simțurile.

Ingrediente necesare:

  • un sfert de linguriță de piper negru măcinat
  • o pară fără sâmburi care trebuie feliată subțire
  • o mână de andive tocate
  • o mână de radicchio tocată
  • o mână de frunze de salată verde rupte
  • o lingură de capere tocate
  • trei linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • o linguriță și jumătate de muștar de Dijon
  • o jumătate de linguriță de sare Kosher
  • 80 de grame de nucă tocată și prăjită
  • 60 de grame de zahăr

Cum prepari salata de toamnă cu pere

  1. Într-o tigaie înaltă, se pune zahărul și se lasă la foc mediu
  2. Se încălzește tigaia aproximativ un minut, până când zahărul se dizolvă. După aceea, se lasă pe foc încă un minut, până când capătă culoarea caramelului.
  3. Se ia zahărul de pe foc și se amestecă în el nucile tocate
  4. Se toarnă amestecul pe o hârtie de copt. Se lasă la întărit, apoi se rupe în bucăți
  5. Se amestecă oțetul cu muștarul, apoi se adaugă pe rând uleiul li caperele tocate, care se amestecă continuu
  6. Într-un castron se vor amesteca frunzele de salată, radicchio și andive
  7. Se pun deasupra feliile de pere și nucile caramelizate
  8. Se toarnă dressing-ul (sos rece pe bază de vinegretă sau maioneză) și se presară piper deasupra, după gust. Salata de toamnă cu pere este gata de servit.

Poftă bună!

Închide ×